Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 29. péntek Gedeon napja van.
Változtatási tilalmat rendelt el Dunaharaszti
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Változtatási tilalmat rendelt el Dunaharaszti
Elválasztó

Dunaharaszti város képviselő-testülete rendkívül nagy jelentőségű döntést hozott meg május 31-én tartott ülésén: változtatási tilalmat rendelt el Dunaharaszti több, pontosan lehatárolt területén, ott, ahol a beépítések mértéke sürgős beavatkozást igényelt.
Ez azt jelenti, hogy a megjelölt területeken, városrészekben a Helyi Építési Szabályzat szükségessé vált módosításáig, de legfeljebb 3 évig semmilyen építkezés, építési beruházás nem kezdődhet meg.

A korlátozás azért vált indokolttá, mert az elmúlt években az építési jogszabályok megváltozása, például az egyszerű bejelentéses építkezés, az állami lakásépítési ösztönzők, családtámogatások, valamint az agglomerációs települések, köztük Dunaharaszti népszerűségének növekedése olyan betelepülési hullámot okozott, amelyet a város nem bír tovább elviselni és kiszolgálni. Az építéshatósági hatáskör immár 10 éve nem a városnál van, hanem a kormányhivatalnál, és az önkormányzat tapasztalata az, hogy az engedély nélküli, illegális építkezések száma is megnőtt. A beruházók által végrehajtott ingatlanfejlesztések, jellemzően a társasházak nagy száma megváltoztatja a városképet, jelentősen megnöveli a gépkocsik számát, zsúfolttá téve a közlekedést, parkolási problémákat is okozva. Az óvodák, bölcsődék, iskolák, az egészségügyi és szociális intézmények állandó bővítésre szorulnak, sokszor helyhiánnyal küzdenek. A közmű-infrastruktúra a teljesítő képességének határán jár.
A tilalom elrendelésén túl Dunaharaszti képviselő-testülete haladék nélkül hozzálátott a Helyi Építési Szabályzat átfogó, részletes módosításának, ami előreláthatóan körülbelül egy évet vesz igénybe. Ez a munka a település összes lakóövezetére kiterjed, és mindenhol szigorításokat fog tartalmazni, nemcsak a változtatási tilalommal érintett, úgynevezett „forró pontokon”. Ezzel az a cél, hogy csökkentsék a lakásszámot, megelőzzék a további parkolási problémákat, és kiterjedt családi házas övezeteket jelöljenek ki, ahol megtiltják további társasházak építését, megőrizve Dunaharaszti élhetőségét. A rendkívül sikeres Bezerédi Sportpark mintájára új köztereket hoznak létre a város több pontján, növelni szándékoznak a sport- és szabadidős létesítmények számát. Mindehhez az kell, hogy a minimálisra szorítsák le a városba történő további betelepülést.
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink