Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 21. vasárnap Konrád napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Slágeremlékek ismétlés Lakihegy Rádió
Továbbra is biztosított a vízosztás
Elválasztó
Hírek » Taksony » Továbbra is biztosított a vízosztás
Elválasztó

Budapest Főváros Kormányhivatal Laboratóriumi Osztályának hatósági mintavételezése során a megengedett értékeknél magasabb klorit-szintet találtak a vezetékes ivóvízben Taksonyban.

A DPMV Zrt. március 12-én közzétett tájékoztatása szerint a probléma kizárólag Taksony nagyközséget érinti, és a február 20-án történt hatósági mintavétel eredményét tartalmazza. Ennek alapján első körben a gyermekintézmények vonatkozásában kötelezték vízosztásra a DPMV Zrt.-t, majd március 14-én kiterjesztették az érintettek körét a kismamákra és a gyermekkorú lakosság minden tagjára. A hosszúhétvége közeledtével vízosztást tartottak a településen, melyben az önkormányzat munkatársai is segédkeztek. Kreisz László polgármester a Lakihegy Rádiónak elmondta, hogy a vízosztás a hét további részében is biztosított a vízmű területén. Az érintett lakosok március 18., hétfőtől március 22., péntekig mindennap 16 és 19 óra között vehetik át a személyenként meghatározott vízmennyiséget (3 liter/fő/nap). A hétvégén, vagyis március 23-án és 24-én 9 és 12 óra között mehetnek vízért a helyiek, amelyet palackozva, vagy lajtkocsiból biztosítanak számukra. Kreisz László hozzátette: a kialakult helyzettel kapcsolatban, illetve a felvetődő kérdések vonatkozásában az önkormányzat felvette a kapcsolatot a hatósággal, és amennyiben válasz érkezik ezekre, úgy azt az önkormányzat a hivatalos online felületein közzéteszi.  A Kormányhivatallal való személyes egyeztetésre március 20-án nyílik lehetőség - emelte ki a polgármester. 

 

A teljes beszélgetés Kreisz Lászlóval, Taksony polgármesterével az alábbiakban meghallgatható.

 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink