Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2023. február 02. csütörtök Karolina napja van.
Életjáradéki szerződésre is lesz lehetőség Dunaharasztiban
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Életjáradéki szerződésre is lesz lehetőség Dunaharasztiban
Elválasztó

Dunaharaszti Szociális- és Egészségügyi Bizottsága számos alkalommal találkozott már olyan esettel, hogy idős emberek leszármazó, vagy közelükben élő hozzátartozó hiányában nem látják biztosítottnak a gondozásukat, megélhetésüket. Jó néhányan gondolják úgy, hogy az Önkormányzat megfelelő biztosítékot tudna nyújtani a számukra azáltal, hogy havi életjáradéki összeget fizetne részükre a tulajdonukban lévő ingatlanuk Önkormányzatra történő átruházása ellenében. Az Önkormányzat által átutalandó életjáradéki összeg a nyugdíj kiegészítéseként biztonságot és jobb életminőséget nyújthatna az azt kérelmező idős dunaharaszti lakosok részére, mindemellett elősegítené az Önkormányzat távlati lakásgazdálkodását. 

A képviselőtestület új rendelete jogalapot kíván teremteni ahhoz, hogy életjáradéki szerződés jöhessen létre az Önkormányzat és az ezt igénybe venni szándékozó lakosok között. Néhány főbb garanciális szabályok, a teljesség igénye nélkül: A kérelem benyújtása nem jelent automatikus szerződéskötést, vizsgálni szükséges többek között a meghatározott jogosultsági feltételeket. Az ingatlant érintően vizsgálni szükséges annak műszaki állapotát. A köteles részre jogosult örökösök írásban kötelesek lemondani köteles részükről. Az életjáradék összege a rendeletben rögzített számítás alapján kerül egzakt meghatározásra a szerződésben. Az ingatlan tulajdonjoga a szerződés megkötésével átszáll az Önkormányzatra, a kérelmezőt ezzel egyidejűleg holtig tartó használati és életjáradéki jog illeti meg.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

A Fantastichair profi csapata Szigetszentmiklóson várja vendégeit.

Legyen szó fodrászati szolgáltatásokról, hajhosszabbításról, hajfonásról, alkalmi frizuráról, vagy hajkezelésekről, a Fantastichair mindenben az élen jár.

Profikra bíznád hajadat? Látogass el hozzájuk.

https://fantastichair.hu/szolgaltatasok/

Az Újház Tökölben szinte minden kapható, ami az építkezéshez, felújításhoz kellhet!

 Újház Tököl és Szigetcsép között.  

info@baustar98kft.hu

https://www.baustar98kft.hu/

https://www.facebook.com/baustar98kft

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink