Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. július 14. vasárnap &Őrs napja van.
Csak légszáraz fával tüzeljünk
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Csak légszáraz fával tüzeljünk
Elválasztó

Petrohay Szabolcs Dunaharasztiban és környékén működő kéményseprő mester a nedvdús, frissen vásárolt fával való tüzelés veszélyeire hívta fel a lakosság figyelmét a fűtési idény kezdete előtt.

Véleménye szerint az akciósan, támogatással megvásárolható tűzifa sok esetben friss vágásból származik, és csak legalább egy év száradás után kerül eltüzelhető állapotba, amikorra nedvességtartalma 10-15 százalékra csökken. A nedves fával való tüzelés károsítja mind a tüzelőberendezést, kályhát, mind a kéményt, mind pedig a környezetet, emellett pedig a hatásfoka, fűtőértéke is töredéke a légszáraz fáénak, mivel a nedvességet is el kell párolagtatni. A kéményseprő-mester arra is felhívta a figyelmet, hogy a kezelt fával, háztartási hulladékkal, autógimumival, és egyéb éghető, de káros vegyületeket tartalmazó anyagokkal való tüzelés mind a környezetünkre, mind saját egészségünkre nézve fokozott veszélyeket hordoz, és ezért tilos.

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szigetszentmiklósi szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Egy csepp Itália a Csepel-szigeten…

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Térjen be a PR-TELECOM Szigethalmi irodájába!

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

"Közelebb a világhoz, közelebb egymáshoz!"

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink