Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2019. március. 19. kedd van, József napja.


Vereség a Szolnoktól is!

2014, november 8 - 23:10

Utolsó pillanatban bekapott gól után vérzett el hazai pályán az SzTK-Erima labdarúgó csapata, a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Szolnoki Mávtól.

A mérkőzés első tíz perce a csapatok ismerkedésével telt el. Komolyabb helyzetre egészen a 10. percig kellett várni, ekkor a vendégek részéről Zsolnai eresztett el egy lövést a tizenhatos vonaláról. A Tizenhatodik percben Pollák sárgult be, miután a Szolnokiak csapatkapitányát, Nagy Istvánt vágta fel. A 20. percben hazai részről Kollega a bal szélről adott be egy labdát, melybe Szabó Bence csak belekapni tudott. A 25. percben Horváth vétett el egy kirúgást, labdájára a vendégek játékosa Zsolnai csapot le, aki a megszerzett labdával kapura tört, majd 10 méterről fölé vágta a játékszert. A 42. percig kellett várni a következő történésre. Ekkor Nagy Istvánt rántotta le együttes erővel Kornis és Pollák, de csak az előbbit jutalmazta sárga lappal Berke Balázs játékvezető. A megítélt szabadrúgáshoz a sértett Nagy István állt oda, aki 20 méterről óriási gólt vágott be a jobb felső sarokba. (0-1)

A második félidőre harcosabban jöttek ki a hazai játékosok. a 47. percben Kollega a bal szélről középre lőtt labdáját tisztázták szögletre a Szolnokiak. Az 55. percben Fritz Attila buktatta a tizenhatoson belül az előre húzódó Pollákot, de a bíró sípja néma maradt…A 65. percben Kollega a félpályáról ívelte fel a tizenhatoson belül tartózkodó Szepessyhez a labdát, azonban a frissen beállt támadó nem tudta jól levenni a játékszert. Egy perccel később Barna kereste hosszú labdával Jasarevicet, Pokorni azonban megelőzte a miklósi játékost. A 73. percben Hevesi-Tóth jobb oldalról adta be a labdát, beadását követően óriási tömörülés alakult ki a szolnoki kapu előtt, melynek végén Hevesi-Tóth lőhetett, a próbálkozását ezúttal is a szolnoki kapus hárította. Két perccel később azonban már sikerült Pokornit mattolni. Pollák mintaszerű beadására Hevesi-Tóth érkezett, aki gyönyörűen a kapu jobb felső sarkába bólintott. Éppen oda ahova a Szolnokiak is rúgták a góljukat. (1-1) Az egyenlítés után az SzTK valósággal a kapuja elő szögezte a vendégeket. És amikor már senki nem számolt a Szolnoki góllal, akkor két perccel a vége előtt jött a csattanó. Egy előre vágott labda után indult meg Vári a miklósi kapu felé, a védők is rosszul helyezkedtek, nem is kellett több a vendégjátékosnak, okosan elgurította a labdát Horváth mellett. (1-2) A játékvezető öt perces hosszabbítását is végig támadták a Szigetszentmiklósik, az újbóli egyenlítés ezúttal nem jött össze. Az SzTK-nak ez egymás után a negyedik veresége volt, ezt megelőzően nyolc mérkőzésből álló veretlenségi szériája volt a csapatnak.

SzTK-Erima-Szolnoki MÁV-Stadler Rail 1-2 (0-1)
Szigetszentmiklós, 400 néző. Vezette: Berke Balázs
SzTK-Erima: Horváth – Puskás, Kornis, Tóth F., Pollák – Bonifert (Jasarevic 46.), Barna, Hevesi-Tóth, Kvekveskiri (Szepessy 60.), Kollega (Zsivóczky 68.) – Szabó B.
Szolnoki MÁV: Pokorni – Vári, Antal, Mile (Papucsek 40.), Fritz – Nagy I. (B. Tóth 73.), Zvara, Lengyel, Kenderes, Rokszin (Bohner 87.) – Zsolnai
Gólszerző: Hevesi-Tóth a 75., illetve Nagy I. a 43. és Vári a 88. percben

Nyilatkozatok:
„Belehaltam ebbe a mérkőzésbe, az első szó azonban a gratulációé. Tudatos csapattal találkoztunk ma, a labdabirtoklásra épülő játékukra először nem találtuk az ellenszert. Aztán váltottunk 4-3-3-ról 4-2-3-1-re és így már jobban nézett ki a dolog, viszont kaptunk egy gyönyörű gólt, amit ha nem mi kapjuk, hanem mi lőjük, azt mondom, hogy gyönyörű, de így…. A második félidőben felülkerekedtünk a Szolnokon, csinálták becsülettel a fiúk, amit kértem tőlük és szereztünk is egy szép gólt. Sajnos a végén az eltolódásunkat, illetve figyelmetlenségünket kihasználták a vendégek, így pont nélkül maradtunk ma. Úgy gondolom, hogy az új ház alapjait ma leraktuk, folytathatjuk tovább az építkezést. A vereség miatt keserű lesz visszagondolni erre a mérkőzésre, de láttam pozitív dolgokat is a csapatomtól. Örülök, hogy a mellettem ülő edzőkollégával meccselhettem, hiszen nagyon régóta ismerjük egymást.” – összegezte az SzTK új edzője, Székely Tibor a mérkőzést.

„Nagy sorozatot szakítottunk meg, hiszen korábban a Szigetszentmiklós ellen nem tudtunk sikeresek lenni, maximum döntetlenre futotta ellenük. Óriási teljesítménynek tartom, hogy itt tudtunk nyerni. Az első félidőben jól játszottunk, tartottuk a labdát és habár óriási ziccereink nem voltak, sikerült párszor helyzetbe kerülnünk. A második félidőben a hazaiak fölénybe kerültek, ezért fegyelmezett védekezésre volt szükség, amit meg is valósított a csapat. Kifejezetten örülök, hogy a kapott gól után nem estünk össze, hanem tartottuk magunkat és egy remek támadás végén el is döntöttük az összecsapást.” – értékelte csapata teljesítményét Kis Károly.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!