Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2017. augusztus. 16. szerda van, Ábrahám napja.


Programok

2017.08.16
Szigetszentmiklós

A Setét torony című sci-fi-akciófilmet vetíti a szigetszentmiklósi Nádasdy mozi augusztus 10-től 16-ig minden nap 20 órai kezdettel.

2017.08.16
Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklóson is látható a Dzsungel mentőakció című családi animációs film. A Nádasdy mozi augusztus 10-től 16-ig minden nap 16 órai kezdettel tűzi műsorra.

2017.08.16
Szigetszentmiklós

Országos mozipremier Szigetszentmiklóson! A Nádasdy Mozi is műsorra tűzi Csupo Gábor legújabb filmjét a Pappa Piát. Az országos premier augusztus 15-én és 16-án 18 órai kezdettel lesz, majd augusztus 30-ig minden nap 18 órától vetíti a mozi, de 17-e és 23-a között 20 órai kezdettel is látható lesz.

2017.08.19
Dunaharaszti

Kenyérünnep és búcsú parti lesz a Tájházban. A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat augusztus 19-én, szombaton 17 órától várja az érdeklődőket. Ekkor ünnepi fúvószenét játszik a Haraster Dorfmusik. A kenyérszentelésre 18 órakor kerül sor, Láng András atya áldásával. 19 órától polkaparti keződik, a rendezvényen pedig fellépnek a nemzetiségi tánccsoportok és énekkarok is. A belépés díjtalan.

2017.08.19
Szigetszentmiklós

Sváb Partyba várja az érdeklődőket a szigetszentmiklósi Német Kisebbségi Önkormányzat augusztus 19-én, szombaton délután a Bajcsy-Zsilinszky út 1 szám alatti parkolóban. A belépés ingyenes.

2017.08.20
Dunaharaszti

Szent István király ünnepére készülnek Dunaharasztin. Augusztus 20-án, vasárnap délelőtt fél 11-kor ünnepi szent mise és kenyérszentelés lesz a Szent István Templomban. Ezt követően városi ünnepség kezdődik a templomkertben az első magyar király szobránál. A Piac téren 16:20-tól tánccsoportok lépnek színpadra és küzdősport bemutatót is láthatnak az érdeklődők. 20 órakor kezdődik a TNT együttes koncertje, melyet tűzijáték és Retro Disco követ.

2017.08.20
Dunavarsány

Az idei Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon résztvevő mintegy 20 ország küldöttsége közül 5 nemzet folklórcsoportjai látogatnak el Dunavarsányba. Brazília, Chile, Kanada, Litvánia és Kína tánccsoportja érkezik a városba. Augusztus 20-án, vasárnap 16 órakor kezdődik a helyi pékmesterek kóstolással egybekötött bemutatója, fél órával később pedig az a Gizella szobornál mond ünnepi beszédet Gergőné Varga Tünde polgármester. Ekkor szentelik fel a Szent István parkot és emlékkövet. 18 órakor kezdődik a látványos felvonulás a nagyvilág táncosaival. A pontos útvonal a Dunavarsányi Napló legutóbbi számában található. 19 órakor gálaműsor veszi kezdetét a nagyszínpadon, ahol a vendgek bemutatják országukra jellemző táncaikat.

2017.08.20
Szigetszentmiklós

Államalapító Szent István királyra emlékeznek Szigetszentmiklóson. Augusztus 20-án 18 órakor Puha Ferenc, festőművész munkáiból nyílik kiállítás a Városi Galériában, a Sárgaház előtt felállított színpadon ezután az Ádám Jenő Zeneiskola Fúvószenekara játszik, fellépnek a városban működő kórusok, a polgármesteri köszöntő és Bóna Zoltán, a térség országgyűlési képviselőjének beszéde után 20 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia című, kétrészes táncszínházi előadása lesz látható. Végül 22 órakor tűzijátékkal zárul az ünnepi műsor augusztus 20-án, Szigetszentmiklóson.

2017.08.23
Szigetszentmiklós

A szigetszentmiklósi Nádasdy Mozi is vetíti az Emoji-filmet augusztus 17-től 23-ig minden nap 16 órától.

2017.08.30
Szigetszentmiklós

Andrew J Cohen a Szerencse háza című vígjátéka látható a szigetszentmiklósi Nádasdy Moziban augusztus 24-től 30-ig minden nap 20 órától.

2017.09.02
Szigetszentmiklós

Bemutatkoznak a fiatal tehetségek. Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Roxiget Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató versenyt Szigetszentmiklóson. Szeptember másodikán 13 órától mutatkoznak majd be a döntőbe jutott zenekarok a Kéktó Szabadidőpark színpadán. Utána 16 órától koncertezik Lusy, a Parafrázis, a No Respect, a Divina Machina, a Depresszió és este fél 10-től az Anna & The Barbies. A koncertek alatt Segway ügyességi játékokkal és kocsma kvízzel is várják az érdeklődőket. Részletek a roxiget.hu oldalon.

2017.09.09
Szigetszentmiklós

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyt Szigetszentmiklóson. Szeptember elsejéig jelentkezhetnek a csapatok a www.szigetszentmiklos.hu oldalról letölthető jelentkezési lapon. Ezt személyesen kell leadni a Városházán, vagy e-mailben elküldeni a bognar.eniko@szigetszentmiklos.hu címre. A csapatok fantázianévvel jelentkezhetnek. A verseny szeptember 9-én, szombaton 9 órakor kezdődik a Kéktó Szabadidőparkban.

2017.09.09
Szigetszentmiklós

Szüreti Lovas Felvonulást szervez a Szigetszentmiklósi Lovas Klub. Szeptember 9-én, szombaton 9 órakor  indul majd a menet a Városháza elől majd a várost körbe járva 13 órakor a Kéktó szabadidőparkba a Csepel-szigeti Halászléfőző Verseny helyszínére érkezik. A lovasok a helyi művészeti csoportokkal közösen a város több pontján műsorral kedveskednek a látogatóknak.

2017.09.14
Szigetszentmiklós

Tanácsadások, termékbemutatók, kézműves foglalkozások, bábos mesekuckó, ringató. Egyebek mellett ezekkel a programokkal várja a kisgyermekes anyukákat az Anyatej Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen a szigetszentmiklósi Védőnői szolgálat. Szeptember 14-én, csütörtökön 9 és 14 óra között várják az érdeklődőket a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. 

2017.09.16
Szigetszentmiklós

Felidézik a szigetszentmiklósi hagyományokat. A XI. Szabacsi Napon délelőtt hagyományosan gólyalábasok felvonulásával kezdődik a program, de gyermekkoncerttel is várják a legkisebbeket. A színpadon14 órától a zeneiskola fúvószenekara ad térzenét, majd a helyi művészeti csoportok bemutatkozása után kihirdetik a legszebb virágoskert verseny eredményét. Fellép a fertőszentmiklósi néptánccsoport, a Sziget Színház, Mahó Andrea és Nagy Sándor, valamint Bereczki Zoltán. Egész nap kirakodóvásár, kézműves foglalkozások és múltidéző kiállítások várják az érdeklődőket szeptember 16-án, szombaton reggel 9 órától késő estig az Árpád utcában.