Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. április. 21. szombat van, Konrád napja.


Programok

2018.04.21
Szigetszentmiklós

Mogács Dániel és Badár Sándor lesz a szigetszentmiklósi Dumaszínház vendége áprilisban. 21-én este 7 órától gondoskodnak majd a rekeszizmok átmozgatásáról a Nádasdy Moziban.

2018.04.22
Szigetszentmiklós

Idén is megrendezik a Miklósi Futónapot. 800 métertől a félmaratoni 21 kilométeres távokig választhatnak az érdeklődők. A futonap.szszm.hu oldalon lehet jelentkezni és bővebb információ is ott található. A futókat április 22-én, vasárnap várják majd Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnoknál.

2018.04.23
Régészeti Park Százhalombatta

Látványos őskori szabadtéri kiállítással és programokkal várja a látogatókat a százhalombattai Régészeti Park április 23-a és 27-e között. 

2018.04.25
Szigetszentmiklós

Területi népdalverseny lesz Szigetszentmiklóson. A nevezők a Bíró Lajos Általános Iskola szervezésében a Városi Könyvtár és Közösségi Házban mutathatják meg tudásukat április 25-én, 14 órától. 

2018.04.26
Szigetszentmiklós

Ismét jelentkezik az Elmúlt korok muzsikája - zenei kalandozások című előadás. Az általános iskolásoknak indított sorozat harmadik része a Bécsi klasszicizmusról szól. Az előadás a Városi Könyvtár és Közösségi Házban lesz április 26-án, 10 órától.

2018.04.27
Szigetszentmiklós

Egy asszony illata. Ezúttal ezzel a filmmel tér vissza a minden hónapban jelentkező Cinema Sziget Filmklub. A szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Ház sorozata az Oscar Gála 90. évfordulója alkalmából az aranyszoborral díjazott filmeket hozza el az érdeklődőknek. A műsorvezető Petró Karesz ezúttal a Lláthatatlan Kiállítás egyik munkatársával járja körül a filmet a Nemzedékek Házában április 27-én, 18 órától. 

2018.04.27
Szigetszentmiklós

A finn tavak világával ismerkedhet meg, aki ellátogat a Magyar-Finn Baráti Kör következő filmvetítésére. Az érdeklődőket a szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Házban várják április 27-én, 18 órától. 

2018.04.30
Dunavarsány

Civil Piknik és Szerenádozó utcabál lesz Dunavarsányban április 30-án, hétfőn reggel 9 órától. Ekkor helyi művészeti és sport egyesületek lépnek színpadra, a májusfa díszítésére pedig 16 órakor kerül sor. A délutáni órákban a Spontán Öröm Zenekar muzsikál majd, a gyerekeket pedig egyebek mellett kisvonat, körhinta, légvár, népi játékok, óriás darts, asztali csocsó, ping-pont, és óriás sakk várja. Az utcabál 6 órakor kezdődik, ekkor Nyikes Linda énekesnő formációja zenél majd.

2018.05.01
Szigetszentmiklós

Rengeteg program lesz a Miklósi Majálison. Május elsején a szigetszentmiklósi Kéktó Szabadidőparkban már reggel 9-kor elkezdődnek a programok. Lesz streetball bajnokság, fitness- és sport bemutatók, a gyerekeknek kézműves foglalkozások. Ki lehet próbálni quadokat, lesz mini Segway üygességi program, valamint logikai és ügyességi játszóház. Ezúttal is bemutatkozik a rendőrség, valamint a város táncegyesületei, fellép az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvószenekara. Délután színpadra lép a Dabi Tibor Band, lesz Fiesta és Wolf Kati koncert, este pedig Dévényi Tibor tart retro bulit.

2018.05.01
Ercsi

Koncertekkel ünneplik a május elsejét az Ercsiben élők. A főzőverseny reggel 8 órakor kezdődik a Duna-parton, a kispályás labdarúgó torna pedig a Kinizsi pályán zajlik majd. Az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor. Fél órával később a Napraforgó Meseszínpad műsora következik, majd a Jorgováni Tánckórus, valamint a Zorica Tánccsoport lép színpadra. A délutáni órákban énekel majd Szűcs Judith, Baby Gabi, a Groovehouse, valamint a Midlife Crisis formáció.

2018.05.01
Százhalombatta Szent István Tér

Egész napos családi programokkal várják a kicsiket és nagyokat Százhalombatta főterén május 1- jén, kedden, 10 órától. Az érdeklődők gyerek-, sport- és színpadi programok között válogathatnak. Részletek a battai kulturális központ honlapján.

2018.05.03
Szigetszentmiklós

Kortárs kiállítás a szigetszentmiklósi városi Galériában. A Zsubori Ervin elektrografikai alkotásait bemutató kiállítást május 3-ig lehet megtekinteni. 

2018.05.05
Tököl

Már készülnek a XXI. Tököli Bornapokra. A nevezés a Művelődési Központban lesz május 5-én, szombaton, 9 és 18 óra között. Nevezni címke nélküli, lehetőleg fehér színű üvegpalackban lévő borral lehet, fajtánként egy üveggel. A nyilvános borbírálat másnap, azaz május 6-án, reggel 9 órakor kezdődik. Az eredményhirdetésre 15 órakor kerül sor, egy órával később pedig bor- és ételkóstoló, zene és mulatság várja az érdeklődőket. 

2018.05.07
Szigetszentmiklós

Az édesanyákat köszöntik Szigetszentmiklóson. A Városi Anyák Napi műsoron Szabó József, polgármester mond ünnepi köszöntőt az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében. A program május 7-én, 15 órakor kezdődik. 

2018.05.12
Szigetszentmiklós

Idén is megtartják a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivált Szigetszentmiklóson. A helyi és nemzetközi ízek kavalkádja ezúttal is a Kéktó Szabadidőparkban lesz május 12-én 10 órától. 

2018.05.31
Szigetszentmiklós

Várja a látogatókat a Csepel Autó Gyártmánymúzeum. A szigetszentmiklósi Áti-Sziget Ipari Parkban október végéig lehet megtekinteni élő tárlatvezetés mellett a technikatörténeti jellegű kiállítást, mely a település egy fontos korszakát mutatja be.