Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. augusztus. 17. péntek van, Jácint napja.


Programok

2018.08.17
Tököl

Világszerte ünnepelt zenész érkezik Tökölre. A Marko Markovic Brass Band augusztus 17-én, pénteken este 8 órakor lép színpadra a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belül a Művelődési Központ és Könyvtárnál. 

2018.08.17
Szigetszentmiklós

Augusztusban is lesz Nemcsak Jazz Klub Szigetszentmiklóson. Augusztus 17-én este 8 órától a kilenctagú Blues B.R. Others Show ad nyáresti koncertet a Garden Caféban. 

2018.08.17
Szigetszentmiklós

Fellépnek a vendégek. A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon ezúttal is lesz Táncpanoráma. Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnokban augusztus  17-én este 8 órától fellép Bolívia, Kirgizisztán, az Egyesült Államok és Mexikó tánccsoportjai. 

2018.08.18
Szigetszentmiklós

Fellépnek a vendégek. A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon ezúttal is lesz Táncpanoráma. Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnokban augusztus 18-án este 8 órától fellépnek Kárpátalja, Tajvan, Jakutföld, Thaiföld és Törökország táncosai. 

2018.08.19
Dunaharaszti

Ismét Dunaharasztiba látogat a Veszprémi Pannon Várszínház. A társulat kiváló rendezésű, lendületes előadásaival hamar belopta magát a haraszti közönség szívébe. Legközelebb augusztus 19-én láthatja őket a közönség. Akkor a Laffert Kúriában tekinthető meg Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk c. musicalje, amely Molnár Ferenc klasszikus regényének feldolgozása.

2018.08.19
Dunavarsány

Idén is részt vesz a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon Dunavarsány. A város ezúttal is egynapos programhelyszín lesz a tömegeket megmozgató rendezvényen. Augusztus 19-én, vasárnap délután 4 órától kenyérkóstolásra várják az érdeklődőket, majd fél órával később a Gizella szobornál mond beszédet Keresztesi Balázs alpolgármester az államalapításra emlékezve. Az immár hagyományos felvonulás 6 órakor indul majd a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár elől, melyhez a lakosok is csatlakozhatnak. A látványos gálaműsor 7 órakor kezdődik az intézmény előtt található nagyszínpadon. Fellépnek Ciprus, Észtország, Franciaország, Panama, és Tahiti táncosai. További információ a Dunavarsányi Napló júliusi számában olvasható.

2018.08.19
Dunaharaszti

Szent István napi rendezvényre készülnek Dunaharasztin. Augusztus 19-én, a Pál utcai fiúk c. zenés játékot tekinthetik meg az érdeklődők a Laffert Kúriában. Az előadásra akkora volt az érdeklődés, hogy minden jegy elkelt. Ugyanazon a napon 16 órától a Cuba Nero együttes játszik latin-amerikai slágereket a Piac téren. 17:30-tól színpadra lép a Cherwood együttes, lesz küzdősport és tánc bemutató, 20 órától pedig Nigel Stately Star DJ szórakoztatja majd a közönséget. Augusztus 20-án, 15:45-től tánc és sport bemutatókat tartanak, ugyancsak a Piac téren. 18 órától operett és filmslágereket hallhat a közönség a Big Mouse Band előadásában, 20 órától pedig Kasza Tibor élő koncertje következik. Az eseményt látványos tűzijáték zárja majd.

2018.08.19
Szigetszentmiklós

Fellépnek a vendégek. A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon ezúttal is lesz Táncpanoráma. Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnokban augusztus 19-én este 8 órától fellépnek Oroszország, Dél-Korea, Tatárország és Paraguay táncosai.

2018.08.20
Tököl

Jelmezes felvonulás lesz Tökölön. A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon augusztus 20-án, hétfőn 15 órakor 18 ország részvételével zajlik majd a látványos felvonulás. 16 órakor kezdődik a Nemzetközi Folklórgála a Művelődési Központnál, 21 órakor pedig a zenés tűzijáték. Fél órával később indul a fesztivázáró mulatság Marosi Zolival és barátaival.

2018.08.20
Százhalombatta

Egész napos rendezvénnyel ünneplik az államalapítást Százhalombattán, augusztus 20-án. A Summerfest keretében lesz népművészeti vásár, hungaricumok utcája, néptánc gálák, népzenei koncertek, családi programok, utcabál. A battai városi ünnepséget a fesztiválsátorban tartják 18 órától. Részletek a summerfestbatta.hu oldalon.

2018.08.20
Szigetszentmiklós

Megáldják az új kenyeret. Augusztus 20-án Szigetszentmiklóson 18 órakor kezdődnek az ünnepi programok Pieronymus Kosch grafikusművész Magyar Képmesék című kiállításának megnyitójával a Városi Galériában. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt 19 órakor ünnepi köszöntőt mond Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere, majd ünnepi beszédet Jakab István, az Országgyűlés alelnöke. Ezután Morva Ákos református lelkész megáldja az új kenyeret. 20 órakor kezdődik a Summerfest Gálaműsora, 22 órakor pedig a tűzijáték. 

2018.08.20
Ercsi

Különleges lesz augusztus 20-a Ercsiben. Az államalapítás alkalmából tartandó ünnepség délelőtt fél 11-kor kezdődik majd a Szent Korona Emlékműnél. Az ünnepi beszéd után Meister Éva színművésznő műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd a kenyérszentelés következik. Rendhagyó módon ugyanezen a napon tartják majd a IX. Ercsi Autó Motor Show-t. Egész napos ingyenes programokra várják a családokat a Duna-parton, a műsorvezető pedig Kőváry Barna lesz. Az esemény kapcsán útlezárásokra is számítani kell.

2018.08.26
Dunaharaszti

Idén is lesz Táncdalok Fesztiválja Dunaharasztin. A Laffert Kúria szabadtéri programjainak záróeseményeként augusztus 26-án, vasárnap 19 órakor a tavaly nagy sikert aratott LocaVoice együttes lép majd színpadra Fehér Nórával és Krajnik-Balogh Gáborral. A Táncdalok Fesztiválja című műsor a XX. század második felének legnagyobb slágereit sorakoztatja fel. Felcsendülnek majd többek között Kovács Kati, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa, Vámosi János, a Bergendy együttes, Katona Klári, és Hofi Géza számai.

2018.08.31
Ercsi

Kortárs szerző művét mutatja be Ercsiben Ivancsics Ilona társulata. Bengt Ahlfors: Színházkomédia c. két felvonásos vígjátéka augusztus 31-én, 19 órakor tekinthető meg az Eötvös József Művelődési Házban. A történet szerint a társulat művészeti vezetője kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, és a társulat elvárásainak. A darab a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát. A darabot Koltai Róbert rendezte, a főbb szerepekben pedig Szalma Tamás, Ábrahám Edit, Ivancsics Ilona, Farkasházi Réka, és Xantus Barbara láthatók.

2018.09.01
Dunaharaszti

Új helyszínen folytatódik a Roxiget. A rockzenei fesztivált és tehetségkutató versenyt legközelebb Dunaharasztin rendezik meg szeptember elsején. Idén is keresik a Közép-magyarországi régió legjobb amatőr rockzenekarát. A jelentkezés már lezárult, a beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsűri az 5 legjobbnak ítélt zenekart hívja majd a döntőbe. Az idei fesztiválon fellép majd a Mobilmánia, Ganxsta Zolee és a Kartell, a Bravo Johnny, a Wall Street és a Kései Kitérő. További információ Dunaharaszti honlapján olvasható.

2018.09.15
Szigetszentmiklós

Igazi akciófilmet tűz műsorra a szigetszentmiklósi Nádasdy Mozi. A Mission: Impossible - Utóhatás című filmet augusztus 9. és 15. között este 8 órától vetítik. 

2018.09.22
Szigetszentmiklós

Pályatévesztési tanácsadó. Ez a címe Kőhalmy Zoltán új önálló estjének. A humorista előadását a szigetszentmiklósi közönség szeptember 22-én, este 7 órától láthatja a Nádasdy Filmszínházban.