Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. július. 19. csütörtök van, Emília napja.


Top 10 szigetszentmiklósi játszótér

2016, augusztus 31 - 11:24
Honlapunkon indítottunk szavazást, hogy kiderüljön, melyik játszóteret kedvelik legjobban a helyi gyerekek és szüleik. A voksolásoknak köszönhetően megszületett a sorrend:

 

 

10. Városi Bölcsőde II. sz. Intézménye melletti játszótér
Kicsi játszótér a Szent Miklós úti lakótelepen. Elsősorban az itt élő gyerkőcöknek kényelmes a közelsége miatt, de a bölcsiből, vagy oviból hazainduló kicsiket is gyakran hozzák ide szüleik egy kis levezetésre.

 


9. Kéktó Szabadidőpark játszótere
A nyári időszakban okozhat némi kellemetlenséget az árnyék hiánya, de a kis fák már ott növekednek a játszótér közelében, hogy évek múlva már hűsölhessenek a hintázó, mászókázó gyerekek. A játszóterezés után pedig jöhet egy nagy focizás vagy biciklizés a szabadidőparkban.

09

 

 

8. Váci Mihály téri játszótér

Nem csak azok a szülők hozzák ide előszeretettel gyermekeiket, akik a közelben laknak, hanem azok is, akik épp hivatalos ügyeiket intézik a központban, vagy épp bevásárolnak. A legnépszerűbb természetesen a csúszda, a jó nagy homokozó, valamit a Bajcsy-Zsilinszky út felőli bejárat melletti rugós játék.

08

 

 

7. Illyés Gyula parki játszótér
A József Attila lakótelep mögötti óriási park kedvelt játszóterén jól esik megpihenni a nagy juharfa alatt. Előnye, hogy az előbbihez hasonlóan szintén a központban van, mindenhez közel, így a gyerekek számára jó kis levezetés lehet a vásárlás után. Bár listánkon nem szerepel, mégis a közelben van az Iskola utca és az Ifjúság útja közötti játszótér, amely felszereltebb és ehhez hasonlóan szintén sűrűn látogatott.

07

 

 

6. Kolozsvári utca sarkán lévő játszótér
Talán a legkisebb játszótér a listánkon és feltehetően a legfiatalabb is. A Kolozsvári utca és az Ősz utca találkozásánál lévő játszótéren két nagy mászóka, egy homokozó és egy mókuskerék van, így elsősorban olyanoknak ajánljuk, akinek csak néhány perce van betéri a gyerekkel a játszótérre.

06

 

 

5. Duna-parti játszótér a Rév soron
Az előző helyezetthez hasonlóan itt is kellemes néhány percet lehet eltölteni, ráadásul jól esik a Duna közelsége is. Azért aki eljön ide és ideje engedi, mindenképp menjen tovább a közelben lévő Tanösvény játszóterére.

05

 

 

4. Csicsergő II. sz. óvoda melletti játszótér
Bár szavazásunk elindításakor arra tippeltünk, hogy dobogós lesz, azért a 4. hely is előkelő ennek jó kis játszótérnek. A jó magas csúszda különösen izgalmas lehet a gyerekeknek.

04

 

 

3. Szent Miklós úti lakótelepi játszótér
Két mászóka, hinta, homokozó, mókuskerék, csúszdák. Ami azonban igazán feldobja a játszóteret, az a közvetlen szomszédságában lévő óriási domb, ahol télen-nyáron előszeretettel futkosnak a gyerekek.

03

 

 

2. Duna-parti játszótér a Tanösvénynél
Pár szavazat híján maradt le az első helyről, nem véletlenül, hiszen a Tanösvény alapból izgalmas környezetében még jobban esik a játék. Az egyik leglátogatottabb hely listánkon, egy szép őszi hétvégén szinte vétek kihagyniuk a kisgyerekeseknek. Játék után lángosozhatunk, vagy akár sétálhatunk egyet a Horgásztanya felé.

02

 

 

1. Miklós téri játszótér
Az abszolút kedvenc. A Tököli útról és a Paptag utcáról is megközelíthető játszótéren szinte mindig van valaki, hiszen városunk egyik legnagyobb játszótere, nyugodt, csendes környezetben, ahol bátran szaladgálhatnak a kicsik és nagyok egyaránt, vagy éppen hintázhatnak egy jót a vén diófa árnyékában.

01

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!