Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 02. csütörtök Zsigmond napja van.
Csoportelsők!
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei.

Négy számban avatnak ma győztest a budapesti vizes világbajnokságon és kiderül a női vízilabdatorna negyeddöntőjének mezőnye is. Magyar szempontból eseménytelen nap lesz a mai, a női vízilabda-válogatottnak csoportgyőztesként ma nem kell játszani. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már délután megtudja, hogy kivel találkozik a hétfői negyeddöntőben, ugyanis Kanada és Új-Zéland találkozójával kezdődik a program, de izgalmasnak ígérkezik a Kína-Spanyolország és a Hollandia-Oroszország találkozó is. Szinkronúszásban és műugrásban két-két döntőt rendeznek ma.
A vb-csoportmérkőzések utolsó körében a magyar férfi vízilabda-válogatott 13-7-re a várakozásnak megfelelően simán legyőzte tegnap a francia együttest a Margitszigeten. A magyar válogatott legjobbja Vámos Márton volt, aki négy gólt lőtt, a csapatkapitány Varga Dénes háromszor talált be.
Az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján tegnap a Margitszigeten, így a magyar csapat az élen zárt a B jelű négyesben, és közvetlenül a nyolc közé jutott. A csoportelsőségről az egymás elleni döntetlen miatt a harmadik ausztrálok elleni eredmény döntött: mivel a magyarok 13-3-ra győzték le korábban az ausztrál együttest, így nem kell medencébe szállniuk vasárnap. A negyeddöntőbe jutásért brazil-ausztrál, kazah-olasz, görög-japán és spanyol-orosz összecsapást rendeznek. A magyarok kedden ez utóbbi párharc továbbjutójával találkoznak a nyolc között.
Montenegró a kazahok feletti tegnapi sima 13-5-ös sikerével csoportelsőként zárt a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának A jelű négyesében. A kanadai csapat a brazilok elleni 6-6-os döntetlenével csak a 13-16. helyért folytathatja szereplését. A D csoportban az Egyesült Államok válogatottja ugyan 14-11-re legyőzte az oroszokat, ennek ellenére az utolsó helyen végzett és kiesett. A négyes csoportot a horvátok nyerték, majd az oroszok és japánok következnek. A C csoportban a szerbek végeztek az első helyen, miután 11-6-ra verték a görögöket, akiknek így a második hellyel kell beérni. A harmadik a spanyol, a negyedik pont nélkül a dél-afrikai válogatott lett.
Kettős kínai sikerrel zárult a női műugrók 3 méteres száma a vizes világbajnokság pénteki versenynapján. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, Si Ting-mao óriási fölénnyel nyert a Duna Arénában, a döntő öt sorozatából négyszer az ő ugrását értékelték a legjobbnak a pontozók. A 25 éves sportoló összességében a hatodik világbajnoki aranyérmének örülhetett, a magyar fővárosban pedig a másodiknak. Ezt megelőzően hétfőn szinkronműugrásban végzett az élen.  Mögötte több mint húszpontos hátránnyal honfitársa, Vang Han lett a második, míg harmadikként a kanadai Jennifer Abel zárt.
A magyar nyíltvízi úszók összesen 15 ezer dollár pénzdíjban részesültek a vizes világbajnokságon elért helyezéseik alapján. Az első nyolc részesült pénzdíjban, a magyaroknak pedig a női öt kilométer kivételével minden számban volt versenyzőjük a legjobbak között, amire korábban nem akadt példa. Ennek köszönhetően a pontversenyben hetedik helyen zárt a hazai csapat.
A pénteki versenynap után is Kína vezeti a magyarországi vizes világbajnokság éremtáblázatát. Az ázsiai ország sportolói 16 érmet, 7 aranyat, 8 ezüstöt és 1 bronzot szereztek. A második helyen az oroszok állnak összesen 13, köztük 7 arany, és 3-3 ezüst, valamint bronzéremmel. A harmadikak a franciák 5 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel. Az olaszok ugyan 8 érmet szereztek, de a negyedik helyre szorultak, mert ebből csak egy arany.
A vizes világbajnokság szervezői azt javasolják a szurkolóknak, hogy a vasárnap kezdődő úszóversenyekre tömegközlekedési eszközökkel utazzanak a Duna Arénához. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó versenyek helyszínének közvetlen közelében nincs lehetőség parkolásra, a Duna Aréna környezetében ugyanakkor sűrített és a versenyprogramhoz igazított menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési eszközök.
Aranyérmet nyert a kardozó Szatmári András pénteken a lipcsei vívó-világbajnokságon, miután a döntőben 15-11-re verte a nemzetközi rangsorban negyedik, dél-koreai Gu Bon Gilt.  A 24 éves Szatmárinak eddig csapatban voltak érmei világversenyekről: vb-n végzett második és harmadik helyen, illetve az idei Eb-n nyert bronzot.
Már az első, pénteki versenynapon két magyar aranyérem született a lengyelországi Wroclawban zajló Világjátékokon. Senánszky Petra esélyeshez méltón győzött a női 50 méteres uszonyos gyorsúszásban. A szegedi Kanyó Dénes a férfi 400 méteres felszíni úszásban szerzett aranyat. További két magyar uszonyosúszó is dobogóra állhatott: férfi 100 méter uszonyos gyorson ezüstérmet nyert Kosina Gergő, míg Varga Krisztina harmadik lett 50 méteres uszonyos gyorsúszásban. A nem olimpiai sportágak jövő vasárnapig tartó seregszemléjén 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt. 
kép: MTI

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink