Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 03. péntek Tímea napja van.
Rekordszámú nevező
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Rekordnak számít, hogy több mint 200 ország versenyzői vesznek részt a ma kezdődő magyarországi 17. FINA vizes világbajnokságon - jelentette be a rendezvény szóvivője. Borsa Miklós elmondta: a július 30-ig tartó elit vb-re 2400 versenyző és 1600 akkreditált kísérő érkezik, míg az augusztusi masters vb-re 12 ezer nevezés futott be. A vb-nek két, ingyenesen megtekinthető megnyitója lesz, az egyik ma 21 órától Budapesten, a Hotel Intercontinental előtti pesti Duna parton, a másik holnap délelőtt Balatonfüreden. A ma esti fővárosi megnyitó miatt a belvárosban 18 órától holnap hajnali 4-ig jelentős forgalmi korlátozásokra lehet számítani. A műsor egyébként egy 120 perces, összmagyar művészeti előadás lesz, ezer fellépővel, köztük ötszáz táncossal, 150 modellel, önkéntesekkel, sportolókkal és magyar olimpia bajnokokkal.
Minden idők legjobb világbajnoksága lehet a magyarországi a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetői szerint. A pénteki nyitónapon a FINA elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak és a szervezőbizottságnak, amely szerinte fantasztikus munkát végzett, hiszen a Duna Arénával az élen kiemelkedő létesítmények készültek el. Gyárfás Tamás, a FINA magyar alelnöke röviden annyit mondott, bíznak benne, hogy mindenki elégedett lesz majd, és sikerül tovább népszerűsíteniük a vizes sportokat.
A magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a budapesti vizes világbajnokságon. A Kutatópont reprezentatív közvélemény-kutatásából kiderül, hogy alig akad olyan ember, aki nem hallott még az eseményről. 100-ból 90-en hallotak a vb-ről és 5 százalék örül annak, hogy Magyarország adhat otthont a világeseménynek. A túlnyomó többség, 83 százalék a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít, de 59 százalék szerint a szervezés is sikeres lesz. A felmérés szerint a megkérdezettek 56 százaléka a tévében követi majd figyelemmel a vizes vb eseményeit.
Kiss Szofi a 13. helyen zárt a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a vizes világbajnokság mai nyitónapján, a Városligetben, így az elsőszámú tartalék lesz a döntőben. A 22 éves magyar versenyző 28.-ként mutattta be kűrjét Oláh Ibolya Magyarország című számára. Bár egy hellyel lemaradt a szombati döntőről, de ha riválisai közül valaki nem vállalja a szereplést, ott lehet a legjobbak mezőnyében. A 30 indulót számláló selejtezőből a legjobb 12 jutott a fináléba. az első helyen az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko végzett. Neki már 12 vb-aranya van, de most először diadalmaskodhat egyéniben, ami Oroszország 50. világbajnoki elsősége lenne.
Bóta Botond a 44., Ligárt Ábel pedig a 49. helyen végzett a férfi műugrók férfi 1 méteres számának mai selejtezőjében a budapesti vizes világbajnokságon. Az első helyen az Universiade-győztes Csien-feng Peng végzett, a legjobb 12 jutott a vasárnap délutáni döntőbe. Az eddigi vizes világbajnokságokon megszerezhető 11 aranyéremből nyolcat Kína nyert 1 méteres műugrásban. Ligárt és Bóta is szerepel majd 3 méteren, amelynek selejtezőjét szerdán tartják.
Műugrás és nyíltvízi úszás szerepel a vizes vb szombati programjában. 10 órakor kezdődik a férfi 3 méteres szinkron műugrás selejtezője, amelynek döntőjét este fél 6-től rendezik majd. Balatonfüreden szintén 10 órakor rajtol a férfi 5 kilométeres nyíltvízi úszás döntője. A következő döntő is mét Budapesten lesz. 13 órától a 10 méteres vegyes szinkron toronyugrás versenyzőiért izgulhatunk majd.
kép: nemzetisport.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink