Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 05. vasárnap Györgyi napja van.
Támadás!
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Terrortámadás történt Svédországban. Minden erre utal a svéd miniszterelök szerint. 

Délután egy teherautó hajtott a tömegbe egy sétálóutcában Stockholm belvárosában. A rendőrség szerint 3 halott és 8 sérült van.  Lövések is dördültek.  A teherautót rakodás közben rabolta el egy ismeretlen. A sofőrt nem vitte magával. A rendőrség közben terrorcselekményre figyelmezteti a helyieket és arra kér, hogy maradjon otthon, és ne menjen a belvárosba. Leállították a metrót, a vonatokat, és lezárták a parlament épületét. A svéd miniszterelnök szerint is terrortámadás történt.  Olyan, egyelőre meg nem erősített hírek is érkeztek, hogy ezzel egy időben a metróban is lövöldözés volt. 
Korábban megjelentek olyan hírek, hogy őrizetbe vettek egy embert, de a rendőrség közlése szerint nem történt ilyen. Viszont a rendőrség kora esti sajtótájékoztatóján térfigyelők felvételei alapján kiadtak egy képet egy zöld kabátot, és fekete kapucnit viselő férfiről egy mozgólépcsőn. Róla annyit tudni, hogy a támadással összefüggésben keresik. A rendőrségi sajtótájékoztatón hivatalosan az áldozatok és sérültek számáról sem akartak pontosat mondani. A terrorfenyegetettség szintjét nem emelték, továbbra is hármas szinten marad, ami „nagyon magas kockázatot" jelent. Este a rendőrök két embert kihallgattak, de hozzátették, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy gyanúsítottak lennének.
Részvéttáviratot küldött a svéd királynak a magyar köztársasági elnök. Áder János részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, levelében pedig hangsúlyozta, hogy Magyarország teljes mértékben elítéli ezt a tragikus támadást. Orbán Viktor, miniszterelnök a svéd kormányfpnek írt levelet, melyben együttérzését fejezte ki a stockholmi támadás áldozatai családjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánt. Emellett biztosította arról is, hogy számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban.  
Terrorcselekmény történt Stockholmban a köztévének nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is. Horváth József elmondta, hogy a teherautós gázolás nem számít új módszernek, Nizzában és Berlinben is így követtek el merényletet. A szakértő szerint valószínűleg azért használják ezt a módszert, mert nem igényel előkészületet, ami illegális és szemet szúrna a hatóságoknak. Az elkövetőnek ugyanis nem kell fegyvert, vagy bombához szükséges anagokat vásárolni. A hírek szerint a járművet, amivel a gázolást elkövették, egy nappal korábban lopták el. A szakértő szerint az ilyen támadások nyomán a biztonságiaknak fokozottabban kell védeni a jövőben az emebrekkel teli sétálóutcákat.
kép: index.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink