Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 03. péntek Tímea napja van.
Amerika megtámadta Szíriát
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Robotrepülőkről bombáztak

Az Egyesült Államok megtámadta Szíriát. Amerikai tisztségviselők közölték, hogy rakétatámadást indítottak hajnalban a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, válaszul a keddi feltételezett vegyifegyver-támadásért, amiben 86 ember halt meg és harmaduk még gyermek volt. Donald Trump, amerikai elnök azt mondta, megrendítette a szíriai Idlíb tartományban végrehajtott gáztámadás. Trump Bassár el-Aszad elnököt diktáronak nevezte és szerinte ő rendelte el a vegyifegyveres támadást. A Pentagon szóvivője elmondta, hogy az amerikai haderő 59 Tomahawk robotrepülőgépet indított, amik repülőgépeket, hangárokat, üzemanyag-, és logisztikai raktárakat, továbbá légvédelmi rendszereket és radarokat semmisítettek meg. 
A Szíria elleni amerikai támadás agresszió, ami kárt okoz az orosz-amerikai kapcsolatoknak. Tolmácsolta Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Putyin szerint a légitámadás a nemzetközi jog megsértése, amit ráadásul egy mondvacsinált ürüggyel hajtottak végre. Peszkov hozzátette, hogy a szíriai hadseregnek nincsenek vegyifegyver-készletei, amelyek megsemmisítésének tényét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet is megerősítette. A legfontosabb mégis az, hogy Putyin szerint ez a lépés nem vezet előre a terrorizmus elleni harcban, hanem komoly akadályt jelent a nemzetközi koalíció létrehozásában. 
Új szakaszába lépett a szíriai háború és válság. Jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán. Azt mondta, hogy bár nem bizonyított, hogy a vegyifegyver-támadást a szíriai vezetés rendelte el, de a Nyugat és az ellenzék szerint ez egyértelmű. Nógrádi György felhívta a figyelmet, hogy Szíria megtámadása egybeesett az amerikai-kínai csúcstalálkozóval és úgy vélte, hogy ez a légicsapás egyértelmű üzenet Észak-Koreának is. Phenjant ugyanakkor nehezebb lenne megtámadni, hiszen atomhatalomnak számít. A szakértő szerint az amerikai bombázás másik következménye lehet, hogy újabb menekülthullám indulhat meg Szíriából. 
 
 
Kép forrása: 24.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink