Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti napja van.
Nem lesz népszavazás
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól. 

Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerdai találkozóján az a közös elhatározás született, hogy a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak és nem lehet fenntartani egy elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. A Medián felmérése szerint minden harmadik kormánypárti szavazó a pályázat visszavonására szavazott volna egy népszavazáson, az ellenzék támogatói körében pedig többszörös fölényben vannak az ellenzők. 
Semmi meglepő nincs a visszalépésben. Ezt mondta Tarlós István, főpolgármester a 24.hu-nak. Szerinte nincs értelme folytatni, de hozzátette, hogy nem haragszik a népszavazást kezdeményező fiatalokra. A Momentum Mozgalomra utalva kijelentette, biztosan be akarnak kerülni a politikába, amivel szintén nincs semmi baj, hiszen valaha ők is ezt akarták. 
A kormány szerint felelős döntés volt az olimpiai pályázat visszavonása. Az elfogadott kormányhatározat szerint Budapest és Magyarország számára az olimpia nemzeti ügy, amihez egyetértésre van szükség. Azt írták, hogy ez az ország vezetői és a pártok között a pályázat benyújtásakor még megvolt, de az elmúlt hónapokban felbomlott. A felelősség ezért a kormány szerint az ellenzéki pártokat terheli. A határozat szerint az olimpia megrendezése így esélytelenné vált.
Örül is, meg nem is az olimpiai pályázat visszavonásának a Momentum Mozgalom. A sajtóreferens, Papp Gergő azt mondta, hogy kettős céljuk volt. Az egyik a pályázat visszavonása. Ez megtörtént, így ennek örülnek, hiszen, mint fogalmazott, nem dobják ki az ablakon azt a rengeteg pénzt. A másik cél, tette hozzá Papp Gergő, hogy egy gigaberuházás kapcsán megkérdezzék a magyaroktól, hogyan szeretnének elkölteni ennyi pénzt. Ez azonban nem történt meg és sajnálják, hogy nem lesz népszavazás. 
 
 
Kép forrása: Népszava

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink