Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. október 18. péntek Lukács napja van.
Közérdekű és szolgáltató műsor (május 19.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2024-05-19

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha a mind riasztóbb hírek helyett inkább a mi békésebb műsorunkra figyelnek. 2024. május 19-én, pünkösd vasárnap kora délután, az ismétléskor, pünkösd hétfőn este 8 órától és a Lakihegy Rádió hangos archívuma segítségével bármikor később is közérdekű és szolgáltató magazinunk, a Mozaik XV. évfolyamának 20. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Most van pünkösd, az az ünnep, amelyen a Szentlélek eljövetelét köszönti a keresztyén ember, vallási felekezetétől függetlenül. Ezt a két napot a Krisztus utáni 2. századtól tartják számon. Később a keresztény világ is hozzákapcsolta pünkösd tartalmához az újtestamentumi törvényhozásra való megemlékezést, sőt magát a keresztény egyház megalapítását is erre a neves ünnepnapra tették. Magyarországon 1993. óta pünkösd hétfő munkaszüneti nap. A néphagyományban a Pünkösdi király megválasztása mulatsággal is egybekapcsolt egyfajta legényvirtus volt, lovas versennyel, tűzugrással, egyéb vetélkedéssel. Aki a legderekabbnak bizonyult, egy évig ingyen ihatott a falu kontójára és minden mulatságra hivatalos volt. A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje, ilyenkor enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal. Ennyit bevezetésként, következik a tartalomjegyzék. Szigetszentmiklóson tanácskoztak a képviselőtestület szakmai bizottságai – beszámolunk a döntésekről. Ezután folytatjuk választási sorozatunk azon részét, amelyben a bizottsági elnökök tekintenek vissza a ciklusra – most Lupa János kerül sorra. Hallhatják az Aries időszerű híreit, végül Pünkösd a témánk, ahogy két, egymáshoz közel álló felekezet, az evangélikusok és a katolikusok ünneplik. Ennyi a kínálatunk, hasznos és szórakoztató rádiózást kívánok minden kedves hallgatónknak!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A stresszmentes fogászat

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink