Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 21. kedd Konstantin napja van.
MOZAIK - közérdekű és szolgáltató műsor (január 14.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2024-01-14

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, hogy a röpködő mínuszokban hangos lélekmelegítő gyanánt figyelik a műsort. A Mozaik XVI. évfolyamának 2. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Igaz, kemény hideg van, de messze vagyunk attól a mínusz negyven foktól, amitől 81 évvel ezelőtt szenvedtek a magyar honvédek. 1943. január 12-én volt a doni katasztrófa évfordulója. Ezen a napon hajnalban indult meg a nagy erejű szovjet támadás a Don mellett folyamvédelemre berendezkedett 2. magyar hadsereg ellen. A fegyverzetben és ruházatban gyengén felszerelt katonák csak néhány napig tudtak ellenállni a számbelileg, felszereltségben és fegyverzetben egyaránt túlerőben lévő ellenség rohamának. Hadtörténészek szerint a kilátástalan helyzetben tanúsított hősiességükről csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni. Parancsuk az utolsó emberig való kitartás volt! Megtették, aztán meghaltak! Emlékezzünk kegyelettel rájuk. Vannak olyan kutatók, akik szerint ennek 2. magyar hadseregnek a frontra küldése a legnehezebb államférfiúi, országvezetői döntések közé tartozott. Nem hanyagságról, felelőtlenségről volt szó, hanem a jövőről. A II. világháborús vereség már előrevetítette árnyékát, ugyanakkor még harcban álltunk, mint később kiderült, kiugrási lehetőség a német hadsereggel a hátunkban nem volt, ezért egyes féltve őrzött levéltári anyagok szerint kiküldték ugyan kényszerűségből és időhúzásból a II. magyar hadsereget, de a lehetőség szerint egészséges, erős, katonaférfiak nélkül. Arra gondoltak: a háború után sokkal inkább szükség lesz rájuk az ország újjáépítésében és a megfogyatkozott népesség gyarapításában, maradjanak inkább itthon. Persze, a kommunista történetírásban sokkal egyszerűbb volt kígyót-békát kiáltani az ország korábbi vezetőire és az évtizedek során már ez ment át a köztudatba. Ennyit bevezetésként és következzék a tartalomjegyzék Fogalmazhatnék úgy is, hogy a mai egy dunavarsányi különkiadás, mert mindegyik interjú ebben a 20. születésnapjához közeledő kisvárosban készült, igaz, nem csak itteni ügyekről van szó. Az első Gergőné Varga Tünde, aki azt is elsorolja, összesen hány évfordulót köszöntenek majd a településen. Ezután dr. Békássy Szabolcs következik, ő az országos és a térségi járvány-adatokat ismerteti. Könnyedébb témákra váltunk ezután: nemsokára itt a varsányi banyabál – a főbanya beszél az előkészületekről. Végül a Petőfi nevét viselő művelődési központba látogatunk el, ahol a tervek között az igazgató egy jótékonysági rendezvényről is beszámol. Ennyi a kínálat, tartalmas és szórakoztató rádiózást kívánok minden kedves hallgatónknak!  

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

A Witzing Tüzépker fantasztikus árakkal vár!

Nagy tavaszi térkővásár egész márciusban a Witzing Tüzépkerben!

Ismerős márkák, varázslatos kínálat, mesebeli árak: Kedvező árú térkövek már 3490.-Ft -tól!

Viastein, Leier, Semmelrock, Beton+, SW, Molnárbeton és Barabás téglakő márkákból válogathatsz, most hihetetlen árakon!

Megtalálsz minket Dunaharasztin, Dabason, Érden, Budapesten, Gyálon és Adonyban!

További információ: wtuzep.hu

Minőség, megbízhatóság, Witzing

https://wtuzep.hu/

 

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink