Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha az ünnepi előkészületek idején is figyelnek műsorunkra - a Sziget Szelet XV. évfolyamának 50. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Egy héttel ezelőtt a szigetszentmiklósi Álomszigetben jártunk annak érdekében, hogy különleges, cukormentes édességeket mutassunk be – most a cukormentes konyha bemutatása következik. Ne receptgyűjteményre gondoljanak, hanem arra, hogy egy szigetszentmiklósi dietetikus segítségével az ünnepi ételek elkészítéséhez és elfogyasztásához kapnak majd segítséget. A beszélgetés végén pedig néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni azért, hogy zavartalan örömmel élvezhessék az egészséges módon megfőzött-megsütött finom falatokat. A magyar konyha méltán híres gazdag ízvilágáról – nem lemondani kell erről, hanem mértéktartóan élni az ügyes háziasszonyok által az asztalra tálalt finomságokkal. Az orvosok gyakran tiltanak – ezt sem szabad, azt sem szabad, pedig nem kell ide eljutni. Ha általában vigyázunk magunkra, akkor az ünnepi étkezések alkalmával egy kicsit lazíthatunk a nadrágszíjon, nem lesz belőle nagy baj akkor sem, ha történetesen cukorbetegről van szó. Sok ötlet, tanács az ő kedvükért és a nekik sütő-főző háziasszonyok számára hangzik majd el, bebizonyítandó, hogy az egészséges vagy cukormentes étel is lehet nagyon finom. Jöjjenek velem, induljunk együtt az ünnepekre készülődő konyhákba!
A Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft. a Csepel-sziget és a Kis-Duna mente térség turizmusának fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős szervezet. Céljuk, hogy a térség 21 településének mintegy 100 látnivalóját és programját bemutassák a látogatóknak egész évben.
A szervezet kiemelt figyelmet fordít a térség természeti és kulturális értékeinek megőrzésére, miközben aktívan dolgozik a turizmus infrastruktúrájának fejlesztésén. Közreműködésükkel számos helyi rendezvény és program valósul meg, amelyek nemcsak a látogatók, hanem a helyi lakosok számára is értéket teremtenek.
A Kis-Duna mente TDM célja a térség turisztikai vonzerejének növelése, a helyi identitás erősítése, valamint a fenntartható turizmus alapelveinek előmozdítása. Szolgáltatásaik között szerepel az információszolgáltatás, a marketingtevékenység, valamint a helyi vállalkozások szakmai támogatása és hálózatépítése.
Az együttműködés és a közösségi szellem kiemelt fontosságot kap a szervezet működésében, hiszen hisznek abban, hogy közös erőfeszítésekkel érhető el a hosszú távú siker.