Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 18. szombat Erik napja van.
Nem csak álom (december 6.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2023-12-06

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha Mikuláskor is hallgatják a műsort. 2023. december 6-án, Szent Miklós püspök napján este és az ismétléskor, szombaton 14 órától fontos ügyeinkről szóló beszélgetős műsorunk, a Sziget Szelet XV. évfolyamának 49. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. A különféle hirdetésekben, szóróanyagokon, matricákon nem csak december 6-a környékén, hanem karácsonyig szinte mindenütt feltűnik a kissé túlsúlyos, fehér szakállú, jóságos Mikulás mosolygó arca. Ő nem a nehéz élethelyzetbe kerülteken segítő és ajándékosztó Szent Miklós püspök, városunk névadója, hanem a reklámipar és az édességgyártók által ránk erőltetett, az angolszáz nyelvterületről, elsősorban Amerikából származó, modern idők Télapója, aki az Északi sarkkörön túl, egy lappföldi kis településen lakik és körbeszánkózza kilenc rénszarvas által vont szánkóján a Földet, megjutalmazandó a jó gyerekeket.  Kedves történet ez is – de mi itt, Szigetszentmiklóson ne vegyítsük össze Szent Miklós püspököt Télapóval akkor sem, ha karácsonyig még rengeteg alkalommal találkozunk majd vele. Mikulás ünnepe már mögöttünk van – most már a közeledő karácsonyé főszerep a családi összejövetelekkel, ajándékokkal, az ünnepek idején feltálalt sok-sok finomsággal együtt.  „Jaj de jó a habos sütemény” bizonyára sokan emlékeznek a Kiss Manyi által énekelt, fülbemászó dalocskára – nos, nem csak a habos, hanem a mákos, diós, gesztenyés, csokoládés, túrós, almás és még ki tudja, hányféle édes sütemény várja karácsony tájékán az asztal a családtagokat és vendégeket – várja, az igaz, de sok embernek nem szabad, másoknak meg nem ajánlatos enni belőlük. Akiknek nem szabad: a cukorbetegek, a különféle emésztőrendszeri rendellenességekkel küzdők, akiknek nem ajánlatos: a diétázók. Számukra is van azonban megoldás az édes finomságok kavalkádja idején: Szigetszentmiklóson van egy kiterjedt hálózat központja, ahol cukor- és sok minden más mentes süteményeket készítenek. Az itteni finomságok nagy részét nyugodtan fogyaszthatja bárki akkor is, ha különféle korlátozások betartásával táplálkozhat csak a mindennapokban.  A nemrég lezajlott, országos közétkeztetési konferencia kiállítói között is ott voltak, mert a gyerekek számára különösen fontos, hogy az óvodákban-iskolákban ne csak az egészségügyi előírásoknak megfelelő, hanem ízletes is legyen a menü. Jöjjenek velem, nézzünk körül ebben a kicsi, de annál csábítóbb birodalomban Szigetszentmiklóson!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

A Csepel-sziget élményszigete, a termálvíz és a Kevei Gyógyvíz egész éves ölelésében:

Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

 

Gyógyászat

Wellness

Szaunakultúra

Strand

Szállás

 

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta gyógyító és termális élményeket, Vendégei számára.

Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító-, és wellness élményeket. Az utó-, és előszezonban fedett részeink üzemelnek - Fedett Fürdő, Vitál Központ, Masszázsvilág, III. számú kültéri gyógyvizes medence, I-es kültéri termálvizes élménymedence (péntek és szombat esténként vízi mozival)  - , főszezonban kiegészül a szabadtéri stranddal és a kapcsolódó egységekkel. Szálláshelyeink - Thermal Camping és Faházas Villapark - egész éves nyitva tartással és fürdőnk szolgáltatásaival várják a hozzánk látogatókat.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/aqualand.rackeve

https://www.facebook.com/thermalcampingaqualand

www.aqua-land.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink