Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 18. szombat Erik napja van.
Közérdekű és szolgáltató magazin 2023. augusztus 6.
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2023-08-06

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha továbbra is ránk figyelnek. 2023. augusztus 6-án, vasárnap kora délután és az ismétléskor, hétfőn este 8 órától közérdekű és szolgáltató magazinunk, a Mozaik XV. évfolyamának 31. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Mindenfelől zúdulnak ránk a háborús és a szenzációnak kikiáltott tragikus eseményekről szóló hírek – ebben a műsorban csakazértis pozitív témákkal foglalkozunk, pedig kínálkozik a megemlékezés és szörnyűlködés arról is, hogy Hirosimára augusztus 6-án dobták le az amerikaiak az első és remélhetőleg utolsó alkalommal az atombombát. Ennél jóval szívderítőbb, hogy mögöttünk van az anyatejes táplálás világnapja és vasárnappal véget ér a szoptatás világhete. Bevallom őszintén, elégedett vagyok azzal, hogy férfinek születtem és az is maradtam mind a mai napig, de egy csodálatos élményt kissé mindig irigyeltem a hölgyektől: ez pedig a kisbaba szoptatása. Azok az édesanyák, akiknek megadatott a lehetőség és éltek is vele, mindig elmondják: semmihez sem fogható és soha nem elfelejthető az érzés, amikor a kisgyermeket a karjukban tartják és ily módon táplálják. Talán az édes anya kifejezés is innen eredeztethető, hiszen az anyatej finom édes, kissé a madártejre emlékeztető ízű. Onnan tudom, hogy feleségem kedves unszolására magam is megkóstoltam annak idején. Bármilyen csoda is az anyatejes táplálás, mi, férfiak ebből kirekesztődtünk, nekünk legfeljebb a jóllakottt pici büfiztetése marad – ez is nagyon fontos a táplálkozás utáni nyugodt alváshoz. Annak is megvan a maga szépsége, ahogyan a hátát simogatva az apuka előcsalogatja a vállára borított pelusra az óhatatlanul lejutott levegőt a pici gyomrából, rendszerint egy korty már egyszer lenyelt tej kíséretében. Felejtsük el azt az időt, amikor régebben az egyes tápszergyárak a saját termékük nagyszerűségét dicsérték az anyatejjel szemben és arra se gondoljunk, hogy egyes hölgyek az alakjuk megóvása érdekében nem szoptatják a gyereküket. Kimutatták, hogy a kebel sokkal szebb, formásabb marad és hosszabb ideig az anyatejes táplálás esetében, míg a szépségüket fontosabbnak tartóknak rendszerint marad a szilikon az évek múlásával. Hála Istennek és persze a józan észnek, ismét egyre több kisbaba kapja meg a fejlődését legjobban elősegítő anyatejet. Tehát: sok szeretettel köszöntjük az édesanyákat a szoptatás világhete alkalmából! Ennyit bevezetésként, következik a tartalomjegyzék. Maradva a békés témáknál, először egy szigetszentmiklósi sikertörténetet hallanak: a Levendula Kert és Cukrászdában készítették el az év tortáját. Megismerkedhetnek az édes finomság történetével. Közeledik a Summerfest: először Dunavarsányba, utána pedig Tökölre látogatunk a náluk tervezett programok bemutatása érdekében. Az utóbbi helyen az alapító-főszervező azt is elárulja, hogy szerinte meddig lesz még visszatérő esemény az idén harminc éves fesztivál. Ez a mai kínálat, tartalmas és szórakoztató rádiózást kívánok minden kedves hallgatónknak!        

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink