Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 28. vasárnap Valéria napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel nap best of! Lakihegy Rádió
Elhunyt Faragó Károly
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Faragó Károly, Dunavarsány rendszerváltás utáni első alpolgármestere, a település emblematikus közszereplője életének 89. évében elhunyt, temetésenm sok varsányi rótta le kegyeletét. A képviselő-testület Faragó Károly díszpolgárt saját halottjává nyilvánította, egyben a kegyeleti és temetési költségeket magára vállalta.

Faragó Károly több szervezetnek alapító tagja vagy elnöke volt. A Dunavarsányiak Független Köre 66 alapító tagjának egyike, majd az 1994-ben bejegyzett Dunavarsányi Nemzeti Fórum elnöke volt. A Dunavarsányban eddig megjelenő legtöbb újságnak alapítója és főszerkesztője is volt. A Varsányi Hírek, a Varsányi Fórum, a Közhírré Tétetik és az önkormányzat hivatalos lapjaként most is havonta megjelenő Dunavarsányi Napló mind köthetők hozzá. Az 1990-es önkormányzati választásokon a legidősebb képviselő lett az első négyéves ciklusban.
Fanatikus kutatóvá vált, mindenről és mindenkiről tudni akart, aki valaha meghatározó személyisége volt a településnek. Kezdeményezte több köztéri alkotás, kopjafa és emléktábla kihelyezését. Ő állíttatott örök emléket Dunavarsány első tanítójának, első igazgatójának, javaslatára létesült Ady-emlékhely, negyvennyolcas emlékmű, Szent István tér és emlékhely. A Hősök tere különös vonzalmat jelentett számára egész életében, mindig figyelemmel kísérte állapotát, fejlesztéseit, tisztaságát, a rongálásokat, és persze a történetével összefüggő jeles napokat. Folyamatosan dolgozott és gyűjtötte az anyagot könyvéhez, több évtizedes kutató és három éves írói munka után megszületett a nagy mű, a Dunavarsányról írt első és azóta is az utolsó könyv, a „Barangolás Dunavarsány múltjában és jelenében”. A könyv kiadásának évében, 2013-ban a képviselő-testület „Dunavarsány díszpolgára” elismerő címmel tüntette ki a szerzőt. Alpolgármesteri időszakában kezdett érlelődni a németországi Gemmingennel a testvértelepülési kapcsolat elindítása, és mint a „Gemmingeni Bizottság” vezetője, sok-sok szervezői munkával juttatta el oda az akkori polgármestereket, hogy 24 évvel ezelőtt aláírják a két település közötti testvérvárosi kapcsolat létrejöttét rögzítő dokumentumokat.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Witzing Tüzépker fantasztikus árakkal vár!

Nagy tavaszi térkővásár egész márciusban a Witzing Tüzépkerben!

Ismerős márkák, varázslatos kínálat, mesebeli árak: Kedvező árú térkövek már 3490.-Ft -tól!

Viastein, Leier, Semmelrock, Beton+, SW, Molnárbeton és Barabás téglakő márkákból válogathatsz, most hihetetlen árakon!

Megtalálsz minket Dunaharasztin, Dabason, Érden, Budapesten, Gyálon és Adonyban!

További információ: wtuzep.hu

Minőség, megbízhatóság, Witzing

https://wtuzep.hu/

 

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink