Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 17. péntek Paszkál napja van.
Mozaik (június 13.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2021-06-16

Az előttünk levő hét szerdáján, június 16-án van a Magyar Függetlenség Napja. 1989. június 16-án mintegy negyedmillió ember vett részt Nagy Imre, Gimes Miklós Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József és az 1956-os forradalom ismeretlen szabadságharcosának ünnepélyes újra temetésén. A többórás szertartást az egész ország figyelemmel kísérte a tévé képernyőin. A Történelmi Igazságtétel Bizottság által, és az egész ellenzék támogatásával, valamint a hivatalosan még hatalmon lévő szocialista párt kényszerű beletörődésével rendezett gyászünnepség a Kádár-rendszer – s az egész szovjet tömb – összeomlásának szimbólumává vált. Itt hangzott el az a nyugodtan mondhatjuk, hogy történelmi jelentőségű Orbán-beszéd, amelyben követelte a szovjet csapatok kivonását. Évtizedekig súlyos következményekkel járt egy ilyen kijelentés. Az 1990. március 10-én Moszkvában megkötött magyar-szovjet kormányközi egyezmény 1991. június 30-át rögzítette a kivonulás befejezéseként, ám végül ez két héttel hamarabb megtörtént. Az utolsó szovjet katonavonat 1991. június 16-án, míg az utolsó szovjet katona, Viktor Silov altábornagy június 19-én hagyta el Magyarországot. A záhonyi hídon előtte gurult szolgálati autója, ő pedig dölyfös léptekkel menetelt át mögötte az akkor még létező Szovjetunió Ukrajnába nevű tartományába, azaz Kárpátaljára. Ezzel közel fél évszázad után helyreállt az ország függetlensége. Június utolsó szombatján a magyar szabadságról megemlékezve lenne a Budapesti Búcsú, amelyet Demszky annak idején igyekezett minden eszközzel kicsinyíteni, most majd meglátjuk, hogy a dugókba zsúfolt autótömeg és a mostani főpolgármester, Karácsony Gergely igyekezete mit hoz létre. Következik a tartalomjegyzék. A mai műsor mottója a nyár lehetne: nemcsak azért, mert végre beköszöntött, itt a jó idő, a diákok számára pedig a vakáció, hanem azért is, mert különféle nyári eseményekről szólnak a beszámolók. Folytatódik a Summerfest részletes programismertetője Budai Gábor fesztiváligazgató jóvoltából, utána Lázár Gergő, a Városi Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója a nyári rendezvényeket ismerteti, végül Miss Nándor szigetszentmiklósi muzeológus ajánl a hallgatók figyelmébe helybeli látnivalókat. Nem marad ki az Aries: három egységvezető a leggyakrabban feltett lakossági kérdésekre válaszol.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

A Csepel-sziget élményszigete, a termálvíz és a Kevei Gyógyvíz egész éves ölelésében:

Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

 

Gyógyászat

Wellness

Szaunakultúra

Strand

Szállás

 

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta gyógyító és termális élményeket, Vendégei számára.

Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító-, és wellness élményeket. Az utó-, és előszezonban fedett részeink üzemelnek - Fedett Fürdő, Vitál Központ, Masszázsvilág, III. számú kültéri gyógyvizes medence, I-es kültéri termálvizes élménymedence (péntek és szombat esténként vízi mozival)  - , főszezonban kiegészül a szabadtéri stranddal és a kapcsolódó egységekkel. Szálláshelyeink - Thermal Camping és Faházas Villapark - egész éves nyitva tartással és fürdőnk szolgáltatásaival várják a hozzánk látogatókat.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/aqualand.rackeve

https://www.facebook.com/thermalcampingaqualand

www.aqua-land.hu

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink