Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 14. kedd Bonifác napja van.
Mozaik (február 21.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2021-02-23

Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata értelmében minden évben február 25-én tartják A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJÁt. 1947. február 25-én Kovács Bélát, a kommunisták legerősebb ellenfele, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőt ezen a napon a szovjet megszállók elhurcolták, több, mint 8 esztendőt töltött börtönben. A második világháború során közel 700 ezer magyar állampolgár került szovjet fogságba, több mint egyharmaduk kényszermunkára hurcolt civil volt, akiket koholt vádak alapján zártak a GULAG táborokba. A sokmilliós gulág-börtönvilág teljes kiépítése Sztálin nevéhez fűződik, tőle vette az ötletet és a mintát a koncentrációs táborokhoz rövid ideig volt szövetségese, Hitler. A szovjet gulágokból csak 1955-ben engedték haza az utolsó nagy fogolycsapatot, bár volt olyan is, aki 2000-ben jöhetett haza Magyarországra. A mostoha bánásmód és a rossz életkörülmények következtében több mint 200 ezer magyar halt meg, sokan nyugszanak ma is egy jeltelen temetőben a sok ezer közül valamelyik munkatábor közelében Oroszországtól, Kazahsztánig. A szovjet kommunista rendszer áldozatainak számát a kutatók összességében 140 millióra becsülik. Mindannyiukra emlékezünk február 25-én. Ennyit bevezetőként, következik a tartalomjegyzék. Legelőször útra kelünk az utakra, mégpedig szakértő segítséggel, Juhász Csabával, a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének vezetőjével. A közeledő tavasz jeleként egyre több a kátyú – megtudhatják, hogyan, mivel, mikor javítják a burkolatot és néha miért kevés a munka látszata. Következő időszerű témánk szerencsére nem szerencséltet bennünket: az idén mintha elmaradna az ilyenkor szokásos influenza-járvány. Mégiscsak hasznos a maszkviselés, bárki bármennyire is berzenkedik ellene. A többit elmondja dr. Megyesi Edina szigetszentmiklósi háziorvos. Az Aries szokásos tájékoztatójának mottója: Fordítsd meg a számlát, ha még nem késő! Ennyit most – az indok kiderül Skultéti László tájékoztatójából. Egy olyan időutazásra hívom ezután kedves mindnyájukat, amelyen az előttünk levő hét végén, szombaton és vasárnap vehetnek részt a televíziókészülékek előtt ülve. Az első Táncdalfesztivál éppen 55 esztendeje, 1966-ban volt – a soroksári Fedák Sári Színház két részes énekes-zenés estet állított színpadra és a járvány miatt egyelőre csak tévéadás formájában mutat be a közönségnek A tervek szerint ősszel gálaestet is rendeznek majd, mert a Táncdalfesztiválok slágereit a jelek szerint nem lehet megunni.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink