Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 04. szombat Mónika napja van.
Oda kell figyelni a zsákokra
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Eddig jók a tapasztalatok. 

Új rendszerben gyűjti a zöldhulladékot az Aries Kft. Szigetszentmiklóson. A városi cég bevezetett egy környezetkímélő, lebomló zsákot erre a célra és immár kizárólag ilyenekben viszik el a levelet, füvet és egyéb kerti szemetet. Szeptemberben már megtörtént a gyűjtés, így levonhatóak a tapasztalatok.  Szigetszentmiklós Város Önkormányzata 2020-ban egyszeri alkalommal, díjmentesen biztosított két darab ilyen zsákot háztartásonként, melyet a cég juttatott el a lakossághoz. Ezeken felül is vásárolhatók ilyen zsákok, amelyek egységára  180 forint. A jogszabályi változás miatt bevezetett új, biológiailag lebomló zsákok anyaga más, környezetkímélőbb mint a hagyományos zsákoké, ezért kérte a szolgáltató, hogy a lakosok ne terheljék túl, mert könnyebben szakad és a nagyobb gallyakat ne a zsákba tegyék, hanem kötegelve a zsákok mellé. Ugyanakkor nem érdemes nagyobb mennyiséget vásárolni belől, mert az idő előrehaladtával a lebomlása elkezdődhet. Ezekben a zsákokban két hónapig lehet tárolni a zöld hulladékot. Viola Károlyné, a cég ügyvezető-igazgató helyettese, a környezetgazdálkodási egység vezetője a Lakihegy Rádiónak elmondta, hogy oda kell figyelni a zsákokra, tilos bele nedves hulladékot tenni. 

Viola Károlyné hozzátette, hogy az őszi gyűjtés tapasztalatai pozitívak, a lakók megfogadták a cég korábban is elmondott tanácsait. 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink