Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 02. csütörtök Zsigmond napja van.
Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Sorra épülnek az oktatási, nevelési intézmények.

Javában zajlik a Temesvári utcai óvoda és a kézilabda sportcsarnok építése Szigetszentmiklóson. A 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően egy 100 fős, 4 csoportszobás óvoda épül, 125 adagos melegítőkonyhával. Az egymás szomszédságában épülő, illetve bővülő oktatási intézmények sora ezzel nem áll meg. A tervek szerint a Temesvári utcai Vackor Integrált Bölcsőde önálló épülettel, 4 csoportszobával, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, továbbá egy 120 adagos főzőkonyhával épül meg. A fejlesztés a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a Magyar Kormány támogatásából valósul meg, amelyhez  mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. Az intézmények sorát növelve egy teljesen új iskola is épül a Petőfi utcában. A június 19-ei képviselő-testületi ülésen az új iskola kivitelezési terveit láthatták a városvezetők. Az épületben 16 tanterem és konyha várja majd a diákokat. A jelenlegi tervek szerint az elkészült iskola vagyonkezelője a Tankerületi Központ lesz, a beruházást teljes egészében az állam bonyolítja, a terület pedig a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdona. Szabó József polgármester elmondta, hogy a város másik pontján is épülnek intézmények. A Bucka városrészben is lesz általános iskola. Ezt egy Veréb utcai telekre terveztetik. Hozzátette: a két új intézmény elkészülése után minden általános iskolában normalizálódik a tanulók létszáma, tehát nem lesznek túlzsúfoltak a tantermek. A polgármester megjegyezte, hogy a Petőfi utca Massányi Károly út kereszteződésében lévő telken épülő új óvoda, a Buckában felépülő másik óvoda és további két egyházi óvoda megépítésével jelentősen könnyebbé válik a kisgyermekes családok élete.
A Szabó József polgármesterrel készült beszélgetés a hír alatt visszahallgatható:

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink