Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti napja van.
Közlekedési helyzet
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Nagyvárosi közlekedés jellemző az agglomerációra 

- ezt mondta Rusz Gergely, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Mint azt hozzátette: az elmúlt évek során ugrásszerűen megnőtt a szigetszentmiklósiak száma. A főváros közelségét kihasználva még mindig az elővárosok a legnépszerűbbek a beköltözők körében. Ennek hatására már csaknem 40 000 főt számlál a településen élők száma, ami számos változást hozott az utakon is. Egyre több az autó, gyakori, hogy családonként két gépkocsit használnak, így ebből eredendően a forgalom is növekvő tendenciát mutatott az elmúlt évek során. 
A baleseti statisztikák egyébként javuló tendenciát mutatnak. Sokkal körültekintőbben közlekednek az autósok. Az elmúlt időszakban nem volt túl sok személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, amely valószínűleg betudható a nagy forgalom miatt kialakult dugóknak, valamint annak, hogy emiatt lassú tempóra kényszerülnek a sofőrök. Az útlezárások közelében többnyire a figyelmetlenségből adódó kisebb koccanásos balesetek jellemzőek. A forgalmi helyzet a következő héten valamelyest javulni fog, hiszen a szigetszentmiklósi Massányi Károly utat szombat óta már használhatják a közlekedők. Az M0 déli körgyűrűjének felújítása miatt kialakult torlódások is enyhébbek lesznek, miután a Hárosi Duna-hídon a munkaterület 2+3 sávon haladhat majd a forgalom. A Csepeli út és az M0-ás lehajtóinál épülő körforgalom is hamarosan elkészül, amivel egy balesetveszélyes csomóponttal kevesebb lesz a környéken - emelte ki a közlekedésrendészeti osztály vezetője. Az iskolakezdés hetén rendőri kézi forgalomirányítást is alkalmaztak a halásztelki csomópontban, hogy gyorsítsák a haladást. 
Rusz Gergely szerint az autósok mostanra átalakították az utazási szokásaikat. Más időpontban indulnak el és menekülő útvonalakat használnak a legtöbben. A tájékozódásban egyébként bármely élő navigációs alkalmazás segíthet, hiszen így még azelőtt tud kerülni az autós, hogy elérne a lassuló szakaszhoz. 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink