Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 04. szombat Mónika napja van.
Úszóláp helyreállítás
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Úszóláp helyreállítás
Elválasztó

Folytatódik a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium úszóláp helyreállítási projektje.

2020 decemberében egy ismeretlen tettes több ezer liter fáradt olajat öntött a Ráckevei Soroksári- Duna-ágba Szigetszentmiklósnál, előidézve ezzel az elmúlt 50 év legnagyobb olajszennyezését, melynek következtében 1800 négyzetméternyi úszóláp semmisült meg. A helyreállítási munkálatokban már a kezdetektől részt vett a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium, a diákok és tanárok mesterséges úszólápokat készítettek nádból. A város hivatalos közösségi oldala azt írja, a rehabilitáció folytatódik, hiszen február 13-án a szervezők, Sete Krisztina Beáta, a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium Természettudományi munkaközösségének vezetője, valamint Czita Zoltán, mesterpedagógusa helyszíni bejárásra hívták a témában érdekelt szakembereket, politikusokat. Ezt követően az érdeklődőket a gimnázium biológia termébe hívták a 2. úszóláp rehabilitációs megbeszélésre, ahol bemutatták a projekthetek felépítését, azok jellegét, módszerét, továbbá ismertették, hogy a „Teremtsük újra” tervükkel felvételt nyertek a European Blue Schools hálózatba. Az Erasmus+ Kis léptékű köznevelési partnerségek pályázatot nyújtottak be, melyet a Tempus Közalapítvány elfogadott és a kétéves nemzetközi projekt megvalósítását 60 000 euró összeggel támogatja. A pályázat bemutatásán Czita Zoltán, a tervezet összeállítója, elmondta, hogy ez egy közös pályamunka testvériskolájukkal, a Szatmárnémetiben lévő Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal. Bemutatójuk után, Nagy János polgármester örömét fejezte ki a fiatal generáció komolyságát látván, melyet a környezetvédelem iránt mutatnak.

Kép forrása: Szigetszentmiklós város hivatalos közösségi oldala

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink