Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 08. szerda Mihály napja van.
Ünnepi beszédek
Elválasztó
Hírek » Belföld » Ünnepi beszédek
Elválasztó

A biztonság és a határvédelem fontossága a központban.

A biztonság és a határvédelem fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében a köztársasági elnök. Áder János az augusztus 20-i központi ünnepségen az Országház előtt beszélt arról, hogy mást jelent ma a biztonság, mint akár tíz éve, most ismét védeni kell a határokat. Úgy fogalmazott: meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált. Az államfő méltatta Szent István és Szent László király munkásságát, akik annyi jóval indították útjára a nemzetet, hogy több mint ezer év alatt sem fogytunk ki belőle. Kiemelte: augusztus 20-án illő megemlékeznünk mindazokról, akik mindent megtettek azért, hogy megőrizzék szent királyunk örökségét. 
A haza semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára – jelentette ki a honvédelmi miniszter. Simicskó István Budapesten a Kossuth téren tartott tisztavatás alkalmából beszélt arról, hogy amíg vannak olyan magyar fiatalok, akik a katonai hivatást választják és életüket is feláldoznák az ország védelmében, addig van nemzeti jövőnk. A politikus a határvédelem fontosságát is hangsúlyozta, mert szerinte a tömeges illegális bevándorlás és a terrorizmus elleni fellépéssel lehet megőrizni Magyarországot gyermekeink, unokáink számára. 
Soha nem felejti el Magyarország, hogy mivel tartozik a keleti kereszténységnek – jelentette ki Semjén Zsolt, miniszterelnök helyettes. A politikus akkor beszélt erről, amikor vasárnap átadta I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárkának a budapesti Múzeum utca 11-es számú épület kulcsait. Úgy fogalmazott, hogy a most átadott épület viszonzás, amely lehetőséget ad, hogy az egyház a jövőben is be tudja tölteni szolgálatát Magyarországon.  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt: egy kormánynak azok a maradandó döntései, amelyek az ország történelmében és kultúrájában gyökereznek. Ilyen döntés volt, hogy Magyarország újra felvette és megerősíti kapcsolatát a keleti kereszténységgel és a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátussal, mert a magyar nemzet életében mindig jelen volt a Kelet és a Nyugat.
Igazi sikertörténetnek nevezte az államalapítást a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője. Kósa Lajos Debrecenben, a Szent István-domborműnél tartott beszédében úgy fogalmazott: az államalapítók - Álmos, Árpád, Géza, István - teljesítettek egy álmot, amelyben végig hittek. Hozzátette: igazi sikertörténet az övék és ezt augusztus 20-án látjuk, amikor az ország az államalapítás évfordulóját ünnepli, mert ilyenkor látható, hogy a 21. századig ívelő történelmünkben a rengeteg viszályt és válságot is túléltük.
Vissza kell térnünk Európához, Szent István király intelmeihez - jelentette ki a szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap a Tisza-parti városban. Botka László a szegedi önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén azt mondta, akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért határon innen és túl is, a szétszakadó társadalmat pedig egybeforrasztjuk.
Elkerülhetetlennek nevezte a bérek rendezését a Jobbik augusztus 20-i rendezvényén Vona Gábor. A pártelnök Budapesten a Városligetben indította útnak az általuk kezdeményezett európai bérunióról szóló aláírásgyűjtést. A politikus szerint változtatni kell, mert Magyarország nem érzi jól magát Európában. Szerinte az egyenlő munkáért egyenlő bért elve mellett a magyar gazdaságot is olyan állapotba kell hozni, hogy ki tudja használni a lehetőséget. Hét tagállamban legalább egymillió aláírást kell egyébként gyűjteniük.
kép: MTI

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink