Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 21. vasárnap Konrád napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Slágeremlékek ismétlés Lakihegy Rádió
Továbbra is biztosított a vízosztás
Elválasztó
Hírek » Taksony » Továbbra is biztosított a vízosztás
Elválasztó

Budapest Főváros Kormányhivatal Laboratóriumi Osztályának hatósági mintavételezése során a megengedett értékeknél magasabb klorit-szintet találtak a vezetékes ivóvízben Taksonyban.

A DPMV Zrt. március 12-én közzétett tájékoztatása szerint a probléma kizárólag Taksony nagyközséget érinti, és a február 20-án történt hatósági mintavétel eredményét tartalmazza. Ennek alapján első körben a gyermekintézmények vonatkozásában kötelezték vízosztásra a DPMV Zrt.-t, majd március 14-én kiterjesztették az érintettek körét a kismamákra és a gyermekkorú lakosság minden tagjára. A hosszúhétvége közeledtével vízosztást tartottak a településen, melyben az önkormányzat munkatársai is segédkeztek. Kreisz László polgármester a Lakihegy Rádiónak elmondta, hogy a vízosztás a hét további részében is biztosított a vízmű területén. Az érintett lakosok március 18., hétfőtől március 22., péntekig mindennap 16 és 19 óra között vehetik át a személyenként meghatározott vízmennyiséget (3 liter/fő/nap). A hétvégén, vagyis március 23-án és 24-én 9 és 12 óra között mehetnek vízért a helyiek, amelyet palackozva, vagy lajtkocsiból biztosítanak számukra. Kreisz László hozzátette: a kialakult helyzettel kapcsolatban, illetve a felvetődő kérdések vonatkozásában az önkormányzat felvette a kapcsolatot a hatósággal, és amennyiben válasz érkezik ezekre, úgy azt az önkormányzat a hivatalos online felületein közzéteszi.  A Kormányhivatallal való személyes egyeztetésre március 20-án nyílik lehetőség - emelte ki a polgármester. 

 

A teljes beszélgetés Kreisz Lászlóval, Taksony polgármesterével az alábbiakban meghallgatható.

 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink