Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Varga Viktor - Lehet Zöld Az Ég
Naptár ikon
2020. március 30. hétfő Auguszta napja van.
Segítséget kér a könyvtár
Elválasztó
Hírek » Ercsi » Segítséget kér a könyvtár
Elválasztó

Ritkaságokat kell restaurálni Ercsiben. 

Igazi kincsekkel gazdagodott az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár gyűjteménye Ercsiben. Az intézmény két olyan könyvet kapott ajándékba, amelyek a Szapáry-Wimpffen-kastélyból származnak és vélhetően a második világháború alatt katonák kidobálták a könyveket az épületből. Mindkét könyv a tizenkilencedik század közepén készült. A művelődési ház szeretné a könyveket restauráltatni, amelynek költsége egy millió forintnál is magasabb. Emellett szükséges lenne az Eötvös Emlékházban őrzött dokumentumok és raktári anyagok fertőtlenítése is, amely közel félmillió forintos terhet jelent az intézménynek. A kultúrház vezetői a munkálatok finanszírozásában a helyiek segítségét kérik, hiszen báró Eötvös József városaként kötelességüknek tekintik a családhoz tartozó tárgyi és szellemi emlékek megőrzése. A művelődési ház mostantól a rendezvényein egy gyűjtőládát helyez ki, ebbe várják a támogatók adományait.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink