Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 29. hétfő Péter napja van.
Prioritás az 51-es fejlesztése
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Prioritás az 51-es fejlesztése
Elválasztó

A dunaharasztionline.hu készített interjút Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, azon apropóból, hogy a dunaharaszti Coca Cola-gyár legújabb fejlesztésének átadóján vett részt. Szíjjártó Péter arra a kérdésre, hogy a Coca Cola jelenlegi, illetve a Dunaharaszti Ipari Park területén lévő többi vállalat fejlesztéseinek, növekedésének hatására a forgalom növekszik a város területén és különösen az 51-es főúton, így válaszolt:

"A beruházási rekordok mindig újabb feladatokat hoznak magukkal. A munkaerő kérdése is ilyen megoldandó feladat, hiszen minél több vállalat van jelen nagy kapacitásokkal, annál több dolgozóra van szükség. A megnövekedő vállalati jelenlét egyben megnövekedő termelési és szállítási igényeket is jelent. Azaz nő a kamionforgalom, és a dolgozóknak is el kell jutniuk a munkahelyükre, és onnan haza. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az 51-es utat fejlesszük, legalább a megyehatárig. Másrészt pedig szeretnénk egy olyan körforgalmat létrehozni, amely megszünteti a keresztirányú terhelést. Mindkét fejlesztés esetében már lezárult a tervezési folyamat, a szükséges engedélyek beszerzése is elkezdődött. Ha lenyugszanak majd a háború okozta pénzügyi kihívások, és ismét nyugodtan tudjuk tervezni a költségvetésünket, akkor azokat a beruházásokat, amelyeket kénytelenek voltunk leállítani, újra el tudjuk majd indítani. Nyilvánvalóan ez a térség azért is van magasan a preferencialistánkon, mert ez az ország közepe, a logisztikai központja. Tehát mindkét beruházás, a négysávosítás és a turbó körforgalom megépítése is magas prioritással bír."

(Fotó: dho.hu)

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink