Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: CamelPhat / Elderbrook - Cola
Naptár ikon
2020. szeptember 26. szombat Jusztina napja van.
Nem érdemes halogatni a rákötést
Elválasztó
Hírek » Taksony » Nem érdemes halogatni a rákötést
Elválasztó

Jelentős talajterhelési díjat kell fizetniük azoknak, akik nem kötnek rá a szennyvízhálózatra.

 Az RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulás a járványhelyzet miatt az idén első alkalommal ülésezett Taksonyban. Kreisz László, a település polgármestere, a társulás elnöke a Lakihegy Rádiónak elmondta, hogy a vízminőség-javító program keretében 2015-ben megvalósulhatott a parti sáv 200 méteres mélységében a szennyező anyagok kivezetése, az üdülőterület szennyvízcsatornázása. Az érintett 14 településen azóta adott a lehetőség arra, hogy az ott lakók rákössenek a hálózatra, ezt azonban eddig mindössze az érintett területen élők 53 százaléka tette meg. A fenntartási időszak végére el kell érni a 92 százalékot - hangsúlyozta. A talajterhelési díjat az önkormányzatok korábban már kivetették, de a befizetés határidejét elhalasztották azokban az esetekben, ha valaki önhibáján kívül nem tudott rákötni a hálózatra. Kreisz László kiemelte, hogy az elmúlt évek talajterhelési díját visszamenőleg is ki kell fizetniük azoknak, akik 2021. márciusáig nem kötnek rá a szennyvízhálózatra.

Egyes becslések szerint csaknem 2 méter szennyezett iszapréteg található a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág alján, ami az évtizedek során lerakódott az ipari üzemek működése miatt. Ezen az iszapkotrás segíthet, amely szintén a több lépcsőből álló RSD projekt egyik fontos eleme - tette hozzá a társulás elnöke.

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Szigetszentmiklóson a Tököl út 26 szám alatt! A Vendéglőről további hasznos információt kaphaszt a facebook.com/Sunny-Ételbár oldalukon.

Tököl; Mester utca 94.

Telefonszám:0630-917-97-17

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink