Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 18. csütörtök van, Lukács napja.


Már ég a láng

2017, október 24 - 17:26

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

 

A hagyományos ceremónia keretében fellobbant a februári, phjongcshangi téli olimpia lángja a görögországi Olümpiában. Az ókori játékok helyszínén esős volt az időjárás, ezért azzal a tartalék lánggal gyújtották meg a fáklyát, amelyet a hétfői főpróbán a napsugarak segítségével lobbantottak fel. A szervezőknek jövő kedden, Athénban adják át az olimpiai fáklyát, amely egy nappal később, november elsején érkezik a Koreai Köztársaságba, ahol kezdetét veszi a hagyományos váltófutás. A 2018-as téli játékokat február 9-e és 25-e között rendezik Phjongcshangban.

A legutóbbi három kiírásban győztes Ferencváros nagy meglepetésre már a legjobb 64 között búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupában. A bajnokságban jelenleg második helyen álló zöld-fehérek az NB II-ben második Kisvárda vendégeként kaptak ki 1-0-ra. A győztes gólt 11-esből rúgták a kisvárdaiak.

Nagy Konrád 500 és 5000 méteren is országos csúcsot ért el Kanadában, egy nemzetközi gyorskorcsolya-versenyen. A magyar szövetség beszámolója szerint a 25 éves versenyző előbb 5000 méteren adta át a múltnak saját korábbi rekordját, amelyen több mint három másodpercet javított. Ezt követően a legrövidebb távon is megdöntötte saját csúcsát Calgaryban. Nagy Konrád jelenleg az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat novemberi rajtjára készül.

kép: lapatilla.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!