Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Kecsap - Így ébredtem
Naptár ikon
2020. szeptember 26. szombat Jusztina napja van.
Két pedagógus koronavírus-tesztje hozott pozitív edeményt
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Két pedagógus koronavírus-tesztje hozott pozitív edeményt
Elválasztó

Az Önkormányzat rendelte a tesztelést. 

Lezajlott 221 óvodai és bölcsődei munkatárs COVID-19 gyorstesztelése Dunaharasztiban, amit az Önkormányzat szervezett meg. Minden óvódapedagógust, dajkát, kisgyermeknevelőt, technikai dolgozót vizsgáltak, hogy a nevelési, gondozási év kezdetén biztos információk legyen a város birtokában. A hivatal azért a vértvételes tesztelést végeztette el, mert a szakmai ajánlások szerint, ha valakinek nincs és nem is volt semmilyen tünete, de ki akarják deríteni, hogy az illető átesett-e a fertőzésen, úgy a ennek az elvégzése célszerű. Az intézményi szűrések eredménye, hogy bár mindenki tünetmentes volt, egy óvodai dajka a Mese Óvodából és egy bölcsődei kisgyermeknevelő gyorstesztje pozitív lett, így a központi protokollnak megfelelően őket a háziorvos értesítésével tovább tesztelik az úgynevezett PCR teszttel. Jelenleg hatósági házi karanténban kell lenniük, amíg 2 negatív PCR teszteredmény bizonyítja, hogy egészségesek. A PCR tesztelést az eljárási rend szerint a központi egészségügyi hatóságok végzik. Másik két óvodai dolgozó szintén hatósági házi karanténban van. Ők ugyan negatív tesztet produkáltak, de családjukban volt bizonyítottan pozitív koronavírusos, ezért jelenleg ők is hatósági házi karanténban vannak. Az óvodákban és a bölcsődékben folyamatos a készenlét a járvánnyal kapcsolatban. Csak tünetmentes, egészséges állapotban lehet gyermeknek és felnőtteknek bemenni, tehát bármilyen gyanús tünet megjelenése esetén azonnal értesíteni kell a háziorvost illetve a gyermekorvost, aki megteszi a szükséges lépéseket az országos intézkedési eljárásoknak megfelelően.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Csepel-sziget egyik legfelszereltebb Baba Boltja most még nagyobb üzletbe költözött.

Az új címük: Szigetszentmiklós, Árpád utca 46.

Újszülött kortól mindent megtalálsz, amire a babának és a mamának szüksége lehet.

Nyitva tartásuk: Hétfőtől péntekig 9:00-től 17:00-ig

A ráckevei Aqua Land termál és élményfürdő, valamint szabadtéri strand és csúszdapark szolgáltatásai kikapcsolódásra invitálják a család minden tagját.

További információkért látogasson el honlapunkra, vagy kövessen közösségi oldalunkon.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink