Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2022. november 29. kedd Taksony napja van.
Jó a vízminőség a környékbeli strandokon
Elválasztó
Hírek » Dunavarsány » Jó a vízminőség a környékbeli strandokon
Elválasztó

Magyarországon majdnem minden strandról sikerül évente négy mintát megnéznie a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK). Az NNK a szennyvizet nézi a fürdőhelyek mintáiban, pontosabban a szennyvízeredetű szennyezést jól jelző baktériumok (E. coli és fekális Enterococcus) számát és szórását. Ezután az EU-s módszertan szerint négy kategóriába sorolja a helyeket: kiváló, jó, tűrhető vagy kifogásolt osztályba aszerint, hogy milyen valószínűséggel fordulhat elő szennyezés az adott fürdőhelyen.

Jó hír, hogy Dunaharasztiban a Kék Horgásztó és Strand, Dunavarsányban pedig a Rukkel Waterpark a júniusi mérés szerint egyaránt megfelelő minősítést kapott, éves szinten pedig a Kék Tó vize jó, a Rukkelé pedig kiváló. Az NNK szerint a kifogásolt kategóriába eső fürdőhelyeknél olyan gyakori lehet a szennyezés, "hogy a fürdés már nem biztonságos". A 274 felmért hazai strand 85 százaléka megfelelt a minimumfeltételeknek. A maradék jó része új fürdőhely volt, 14 helyen pedig nem sikerült megoldani a rendes vízminőségmérést. Összesen négy strandon találták olyan gyakorinak a szennyezés lehetőségét, hogy nem feltétlenül biztonságos ott fürödni.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink
Lakihegy Rádió - MyOnlineRadio.hu