Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2023. december 11. hétfő Árpád napja van.
Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó

Sorra épülnek az oktatási, nevelési intézmények.

Javában zajlik a Temesvári utcai óvoda és a kézilabda sportcsarnok építése Szigetszentmiklóson. A 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően egy 100 fős, 4 csoportszobás óvoda épül, 125 adagos melegítőkonyhával. Az egymás szomszédságában épülő, illetve bővülő oktatási intézmények sora ezzel nem áll meg. A tervek szerint a Temesvári utcai Vackor Integrált Bölcsőde önálló épülettel, 4 csoportszobával, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, továbbá egy 120 adagos főzőkonyhával épül meg. A fejlesztés a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a Magyar Kormány támogatásából valósul meg, amelyhez  mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. Az intézmények sorát növelve egy teljesen új iskola is épül a Petőfi utcában. A június 19-ei képviselő-testületi ülésen az új iskola kivitelezési terveit láthatták a városvezetők. Az épületben 16 tanterem és konyha várja majd a diákokat. A jelenlegi tervek szerint az elkészült iskola vagyonkezelője a Tankerületi Központ lesz, a beruházást teljes egészében az állam bonyolítja, a terület pedig a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdona. Szabó József polgármester elmondta, hogy a város másik pontján is épülnek intézmények. A Bucka városrészben is lesz általános iskola. Ezt egy Veréb utcai telekre terveztetik. Hozzátette: a két új intézmény elkészülése után minden általános iskolában normalizálódik a tanulók létszáma, tehát nem lesznek túlzsúfoltak a tantermek. A polgármester megjegyezte, hogy a Petőfi utca Massányi Károly út kereszteződésében lévő telken épülő új óvoda, a Buckában felépülő másik óvoda és további két egyházi óvoda megépítésével jelentősen könnyebbé válik a kisgyermekes családok élete.
A Szabó József polgármesterrel készült beszélgetés a hír alatt visszahallgatható:

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Ahova lejönni jó!

A megújult Sétány Tenisz & Bisztró várja vendégeit Szigetszentmiklóson, a Tanösvény bejáratánál.

Kellemes zene, bővült kínálat, házi limonádék és hamburgerek, a Csepel-sziget legjobb lángosa!

Felújított teniszpályák és ütőhúrozás.

Koncertek, fesztiválok és sportközvetítések, rendezvények lebonyolítása.

Honlap: https://www.setanybistro.com/

Facebook: https://www.facebook.com/setanytbistro

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink