Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 19. péntek Emma napja van.
Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó

Sorra épülnek az oktatási, nevelési intézmények.

Javában zajlik a Temesvári utcai óvoda és a kézilabda sportcsarnok építése Szigetszentmiklóson. A 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően egy 100 fős, 4 csoportszobás óvoda épül, 125 adagos melegítőkonyhával. Az egymás szomszédságában épülő, illetve bővülő oktatási intézmények sora ezzel nem áll meg. A tervek szerint a Temesvári utcai Vackor Integrált Bölcsőde önálló épülettel, 4 csoportszobával, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, továbbá egy 120 adagos főzőkonyhával épül meg. A fejlesztés a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a Magyar Kormány támogatásából valósul meg, amelyhez  mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. Az intézmények sorát növelve egy teljesen új iskola is épül a Petőfi utcában. A június 19-ei képviselő-testületi ülésen az új iskola kivitelezési terveit láthatták a városvezetők. Az épületben 16 tanterem és konyha várja majd a diákokat. A jelenlegi tervek szerint az elkészült iskola vagyonkezelője a Tankerületi Központ lesz, a beruházást teljes egészében az állam bonyolítja, a terület pedig a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdona. Szabó József polgármester elmondta, hogy a város másik pontján is épülnek intézmények. A Bucka városrészben is lesz általános iskola. Ezt egy Veréb utcai telekre terveztetik. Hozzátette: a két új intézmény elkészülése után minden általános iskolában normalizálódik a tanulók létszáma, tehát nem lesznek túlzsúfoltak a tantermek. A polgármester megjegyezte, hogy a Petőfi utca Massányi Károly út kereszteződésében lévő telken épülő új óvoda, a Buckában felépülő másik óvoda és további két egyházi óvoda megépítésével jelentősen könnyebbé válik a kisgyermekes családok élete.
A Szabó József polgármesterrel készült beszélgetés a hír alatt visszahallgatható:

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink