Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2023. június 08. csütörtök Medárd napja van.
Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Iskolák, óvodák épülnek
Elválasztó

Sorra épülnek az oktatási, nevelési intézmények.

Javában zajlik a Temesvári utcai óvoda és a kézilabda sportcsarnok építése Szigetszentmiklóson. A 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően egy 100 fős, 4 csoportszobás óvoda épül, 125 adagos melegítőkonyhával. Az egymás szomszédságában épülő, illetve bővülő oktatási intézmények sora ezzel nem áll meg. A tervek szerint a Temesvári utcai Vackor Integrált Bölcsőde önálló épülettel, 4 csoportszobával, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, továbbá egy 120 adagos főzőkonyhával épül meg. A fejlesztés a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a Magyar Kormány támogatásából valósul meg, amelyhez  mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. Az intézmények sorát növelve egy teljesen új iskola is épül a Petőfi utcában. A június 19-ei képviselő-testületi ülésen az új iskola kivitelezési terveit láthatták a városvezetők. Az épületben 16 tanterem és konyha várja majd a diákokat. A jelenlegi tervek szerint az elkészült iskola vagyonkezelője a Tankerületi Központ lesz, a beruházást teljes egészében az állam bonyolítja, a terület pedig a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdona. Szabó József polgármester elmondta, hogy a város másik pontján is épülnek intézmények. A Bucka városrészben is lesz általános iskola. Ezt egy Veréb utcai telekre terveztetik. Hozzátette: a két új intézmény elkészülése után minden általános iskolában normalizálódik a tanulók létszáma, tehát nem lesznek túlzsúfoltak a tantermek. A polgármester megjegyezte, hogy a Petőfi utca Massányi Károly út kereszteződésében lévő telken épülő új óvoda, a Buckában felépülő másik óvoda és további két egyházi óvoda megépítésével jelentősen könnyebbé válik a kisgyermekes családok élete.
A Szabó József polgármesterrel készült beszélgetés a hír alatt visszahallgatható:

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A családi medencék szakértője! Medence értékesítés, medencetelepítés, kertépítés, gépi földmunka. 

Honlap: https://www.familypool.hu/

Email: info@familypool.hu

Telefon: +36 70 318 24 77

Az egyedi bútor készítésénél a tervezéstől a kivitelezésig teljes körű szolgáltatást nyújtunk, tehát a szolgáltatás tartalmazza a helyszíni felmérést, a tervezést, az árajánlat elkészítését, a bútor anyag- és munkadíját, a szállítást és beszerelést. Igény szerint belsőépítészeti, lakberendezési tanácsadást is nyújtunk, amelyet ki tudunk egészíteni 3D látványtervvel is.

Honlap: http://www.kockafa.hu/

 

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink