Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2020. szeptember 24. csütörtök Gellért napja van.
Helyben elérhető
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Helyben elérhető
Elválasztó

Nem maradnak védőnők nélkül a Felsőtagon élők.

 Mint az ismert Szigetszentmiklós korábban a szomszédos Csepellel kötött megállapodást, amely tartalmazta a településrészen élők ügyeleti ambulancia, háziorvosi, valamint védőnői ellátását. A képviselő-testület legutóbbi ülésén a többi között ennek kérdéseiről is tárgyalt. Nagy János polgármester elmondta, hogy először azonnali hatállyal akarta felmondani a megállapodást a XXI. kerületi önkormányzat - a többi között arra hivatkozva, hogy ők is munkaerőhiánnyal küzdenek. Ezt követően tárgyalások útján sikerült elérni azt, hogy ez ne azonnali felmondással történjen, hanem az orvosi ellátás esetében január 31-ig, a védőnői ellátás esetében pedig március 31-ig fennálljon. Február 1-jétől már a szigetszentmiklósi Központi Orvosi Ügyelet látja el a felsőtagiakat. Mivel szabad orvosválasztás van, így azok számára, akik eddig is Csepelre jártak háziorvoshoz nem okoz változást. Az újonnan beköltözők esetében viszont a helyi háziorvosok lesznek elérhetők.  

A Szigetszentmiklósi Védőnői Szolgálat április elsejétől veszi át a Felsőtagon élő gyermekek ellátását - emelte ki Nagy János. Ezt körzetbővítéssel tudják kivitelezni, de jelenleg is vannak olyan védőnői álláspályázatok, amelyre várják a szakemberek jelentkezését. Nagy János megjegyezte, hogy a határidők kitolásának köszönhetően orvosolni tudják a helyzetet, és nem marad ellátás nélkül a szigetszentmiklósi városrész.

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

1238, Budapest, Szentlőrinci út

+36 1 421 8100

Szigetszentmiklóson a Tököl út 26 szám alatt! A Vendéglőről további hasznos információt kaphaszt a facebook.com/Sunny-Ételbár oldalukon.

Az Új-Ház Centrumban szinte minden kapható, ami az építkezéshez, felújításhoz kellhet…

 Új-Ház Centrum Bau Star 98 Kft. Tököl és Szigetcsép között.  
 

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink