Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. július 18. csütörtök Frigyes napja van.
Erasmus+ program
Elválasztó
Hírek » Halásztelek » Erasmus+ program
Elválasztó

Észtországba látogattak a halásztelki tanulók.

Az Erasmus+ program keretében a Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak lehetősége nyílt 1 hetet eltölteni az észtországi Pôlva városában. Az intézmény hivatalos közösségi oldalán azt írják, az észt oktatásról elmondható, hogy a világ élvonalában van. A PISA-teszten Európa legjobbjainak bizonyultak az ország diákjai. Az ott töltött 7 nap arra is jó volt, hogy rálássanak az észt oktatási rendszer legalapvetőbb tulajdonságaira, melyekkel képesek voltak elérni ezt a hihetetlen eredményt. Amellett, hogy az iskolák rendkívül felszereltek, modernek, környezetbarát a működésük, a tanárok nagyfokú szabadságot élveznek abban, mit és hogy tanítanak, hogyan zárkóztatják föl az eltérő tanulási és nevelési igényű diákokat. A másik pozitív tulajdonsága az észt oktatásnak, hogy a diákok mernek és tudnak is kérdezni. Már az óvodában elkezdik játékos tanítási módszerekkel fejleszteni a kreatív gondolkodást, az összefüggések felismerését. A beszámolóból az is kiderült, hogy a finn oktatáshoz hasonlóan az oktatás itt is teljesen ingyenes, így a többi között a tankönyvek, az iskolai ebéd és az iskolabusz is térítésmentes.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

2021 júniusában egy új rendezvényhelyszínnel gazdagodott Szigethalom városa. A PLACC Szigethalom, a sokak által már ismert Vadaspark és Ifjúsági Élmény Tábor szomszédságában található.

A közel 1300 m2 –es kreatívan kialakított helyszín kiválóan alkalmas minden korosztály számára a szabadidő aktív eltöltésére.

Vannak, akiket a koncertek, a színházi előadások, a diszkók, esetleg a sportesemények vonzanak ide, mely programokra tavasztól őszig áll rendelkezésre a terület.

Programinformáció: https://placcszigethalom.hu/

A helyszínen található kresz park, gördeszka pálya és pump track pálya, melyet szívesen látogatnak családok, tizenévesek és baráti társaságok is.

A felnőttek szívesen használják a jó ízléssel kreált raklapkiülőket, ahol egy baráti csevej közben elfogyaszthatják a PLACC BÜFÉ változatos kínálatát.

A PLACCON tehát megtalálható minden, ami a kikapcsolódáshoz kell!

Kutyabarát helyszín.

PLACC... Ahol lazulhatsz!

https://placcszigethalom.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/placcszigethalom

A Gastland M0 Étterem, Hotel, és Konferenciaközpont Budapest közelében az M0-ás autóút 19. kilométernél a Csepel, Szigetszentmiklós lehajtónál található. A hotel 40 légkondicionált, tv-vel, telefonnal, minibárral felszerelt szobával rendelkezik.

A szállodához tartozó Frézia a’la carte étteremben és az önkiszolgáló „All you can eat” étteremben magyaros és nemzetközi ételekből választhatnak.

A szálláson és a vendéglátáson kívül különböző méretű rendezvénytermekkel rendelkezünk, ahol 10-200 főig biztosítunk helyet céges rendezvényeknek, konferenciáknak, családi eseményeknek, esküvőknek.

https://www.gastlandhotelek.hu/hu/m0/

https://www.gastlandbisztrok.hu/hu/m0/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink