Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 04. szombat Mónika napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Itt élünk- ismétlés Lakihegy Rádió
Elodázhatatlan beruházás valósult meg
Elválasztó
Hírek » Dunavarsány » Elodázhatatlan beruházás valósult meg
Elválasztó

Elodázhatatlan beruházás valósult meg Dunavarsányban, amikor átadták a felújított szennyvíztisztító telepet. A tisztított szennyvíz minőségében jelentős mértékű romlás volt megfigyelhető az elmúlt években, emiatt kármentesítésre vonatkozó hatósági kötelezéssel is rendelkezik a szennyvíztisztító telep. Minőségének javítása csak egy új, korszerű technológia megvalósításával volt elérhető. Elindult egy kivitelezésre irányuló projekt előkészítése, és 2013 novemberében elkészültek az engedélyes tervek. Plusz lehetőséget biztosított a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A fejlesztési kötelezettséggel rendelkező települések számára szennyvízelvezetéssel és kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítása” című felhívás. Az általános cél az volt, hogy Dunavarsány, Délegyháza, Taksony, Áporka, Majosháza és Szigetszentmárton települési szennyvízkezelését, a csatornázási feladatokat, a korszerű iszapkezelést és -hasznosítást, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet szennyvíztisztító telepi elhelyezéssel támogassa, mondta el Gergőné Varga Tünde, Dunavarsány polgármestere.

A „Derogációs víziközmű projektek elkészítése” elnevezésű felhívás keretében, közbeszerzési eljárás lebonyolításával elkészültek az engedélyes tervek, lezárult a vízjogi létesítési engedélyezés 2015 végére. A Konzorciumi szerződést 2015. júniusban írta alá a 6 település vezetője. Akkor a projekt fizikai befejezésének kitűzött dátuma 2020 szeptembere volt. Nehezítette és hosszabbította a megvalósulás idejét Dunavarsány belvizes állapota, majd a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet. A belvízvédelem különböző fokozatú elrendelései késleltették az iszaptavak leürítését is. Polgármester asszony szerint jó lenne még sorolni a megvalósult tételeket, de sajnos nem történt meg minden az elképzelések szerint, például hiányzik a laborfelszerelés, az eredeti kiírásban még szereplő csatornatisztító jármű, valamint egy a telepen működő forgógép-javító műhely is.

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink