Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 29. péntek Gedeon napja van.
Elhunyt Faragó Károly
Elválasztó
Hírek » Dunavarsány » Elhunyt Faragó Károly
Elválasztó

Faragó Károly, Dunavarsány rendszerváltás utáni első alpolgármestere, a település emblematikus közszereplője életének 89. évében elhunyt, temetésenm sok varsányi rótta le kegyeletét. A képviselő-testület Faragó Károly díszpolgárt saját halottjává nyilvánította, egyben a kegyeleti és temetési költségeket magára vállalta.

Faragó Károly több szervezetnek alapító tagja vagy elnöke volt. A Dunavarsányiak Független Köre 66 alapító tagjának egyike, majd az 1994-ben bejegyzett Dunavarsányi Nemzeti Fórum elnöke volt. A Dunavarsányban eddig megjelenő legtöbb újságnak alapítója és főszerkesztője is volt. A Varsányi Hírek, a Varsányi Fórum, a Közhírré Tétetik és az önkormányzat hivatalos lapjaként most is havonta megjelenő Dunavarsányi Napló mind köthetők hozzá. Az 1990-es önkormányzati választásokon a legidősebb képviselő lett az első négyéves ciklusban.
Fanatikus kutatóvá vált, mindenről és mindenkiről tudni akart, aki valaha meghatározó személyisége volt a településnek. Kezdeményezte több köztéri alkotás, kopjafa és emléktábla kihelyezését. Ő állíttatott örök emléket Dunavarsány első tanítójának, első igazgatójának, javaslatára létesült Ady-emlékhely, negyvennyolcas emlékmű, Szent István tér és emlékhely. A Hősök tere különös vonzalmat jelentett számára egész életében, mindig figyelemmel kísérte állapotát, fejlesztéseit, tisztaságát, a rongálásokat, és persze a történetével összefüggő jeles napokat. Folyamatosan dolgozott és gyűjtötte az anyagot könyvéhez, több évtizedes kutató és három éves írói munka után megszületett a nagy mű, a Dunavarsányról írt első és azóta is az utolsó könyv, a „Barangolás Dunavarsány múltjában és jelenében”. A könyv kiadásának évében, 2013-ban a képviselő-testület „Dunavarsány díszpolgára” elismerő címmel tüntette ki a szerzőt. Alpolgármesteri időszakában kezdett érlelődni a németországi Gemmingennel a testvértelepülési kapcsolat elindítása, és mint a „Gemmingeni Bizottság” vezetője, sok-sok szervezői munkával juttatta el oda az akkori polgármestereket, hogy 24 évvel ezelőtt aláírják a két település közötti testvérvárosi kapcsolat létrejöttét rögzítő dokumentumokat.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink