Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2023. február 02. csütörtök Karolina napja van.
Életjáradéki szerződésre is lesz lehetőség Dunaharasztiban
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Életjáradéki szerződésre is lesz lehetőség Dunaharasztiban
Elválasztó

Dunaharaszti Szociális- és Egészségügyi Bizottsága számos alkalommal találkozott már olyan esettel, hogy idős emberek leszármazó, vagy közelükben élő hozzátartozó hiányában nem látják biztosítottnak a gondozásukat, megélhetésüket. Jó néhányan gondolják úgy, hogy az Önkormányzat megfelelő biztosítékot tudna nyújtani a számukra azáltal, hogy havi életjáradéki összeget fizetne részükre a tulajdonukban lévő ingatlanuk Önkormányzatra történő átruházása ellenében. Az Önkormányzat által átutalandó életjáradéki összeg a nyugdíj kiegészítéseként biztonságot és jobb életminőséget nyújthatna az azt kérelmező idős dunaharaszti lakosok részére, mindemellett elősegítené az Önkormányzat távlati lakásgazdálkodását. 

A képviselőtestület új rendelete jogalapot kíván teremteni ahhoz, hogy életjáradéki szerződés jöhessen létre az Önkormányzat és az ezt igénybe venni szándékozó lakosok között. Néhány főbb garanciális szabályok, a teljesség igénye nélkül: A kérelem benyújtása nem jelent automatikus szerződéskötést, vizsgálni szükséges többek között a meghatározott jogosultsági feltételeket. Az ingatlant érintően vizsgálni szükséges annak műszaki állapotát. A köteles részre jogosult örökösök írásban kötelesek lemondani köteles részükről. Az életjáradék összege a rendeletben rögzített számítás alapján kerül egzakt meghatározásra a szerződésben. Az ingatlan tulajdonjoga a szerződés megkötésével átszáll az Önkormányzatra, a kérelmezőt ezzel egyidejűleg holtig tartó használati és életjáradéki jog illeti meg.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

A Levendula Mozgásterápia, a szigetszentmiklósi Natura Életmódközpontban egy olyan fizioterápiás rendelő ahol elsőként szem előtt tartják, hogy az érkező vendégeket végigkísérjék a gyógyulás útján.
Náluk dolgozó minden kolléga magas szakmai színvonalon nyújt komplex terápiát, és tökéletesen összhangban együtt dolgozva igyekeznek a pácienseknek teljes gyógyulást biztosítani. A mozgásterápia során a lépcsőzetes  javulás mellett cél a fájdalommentesség minél hamarabb elérése és a hétköznapokba beépülő rendszeres testmozgás ,és ezáltal a jó kondíció, vitalitás elérése.
Kezeléseik 100%-ban egyénre szabottak, fascia szemléletűek, ahol a manuálterápiát ötvözik visceralis és craniosacralis terápia idegrendszeri lazító fogásaival is.
Bíznak benne, hogy az egyedi koncepciójuk sikeressége megmutatkozik a professzionális szakmai hozzáértésen túl a szolgáltatói szemléletükben is.

https://levendulamozgasterapia.hu/

A Fantastichair profi csapata Szigetszentmiklóson várja vendégeit.

Legyen szó fodrászati szolgáltatásokról, hajhosszabbításról, hajfonásról, alkalmi frizuráról, vagy hajkezelésekről, a Fantastichair mindenben az élen jár.

Profikra bíznád hajadat? Látogass el hozzájuk.

https://fantastichair.hu/szolgaltatasok/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink