Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 29. péntek Gedeon napja van.
Életjáradéki szerződésre is lesz lehetőség Dunaharasztiban
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Életjáradéki szerződésre is lesz lehetőség Dunaharasztiban
Elválasztó

Dunaharaszti Szociális- és Egészségügyi Bizottsága számos alkalommal találkozott már olyan esettel, hogy idős emberek leszármazó, vagy közelükben élő hozzátartozó hiányában nem látják biztosítottnak a gondozásukat, megélhetésüket. Jó néhányan gondolják úgy, hogy az Önkormányzat megfelelő biztosítékot tudna nyújtani a számukra azáltal, hogy havi életjáradéki összeget fizetne részükre a tulajdonukban lévő ingatlanuk Önkormányzatra történő átruházása ellenében. Az Önkormányzat által átutalandó életjáradéki összeg a nyugdíj kiegészítéseként biztonságot és jobb életminőséget nyújthatna az azt kérelmező idős dunaharaszti lakosok részére, mindemellett elősegítené az Önkormányzat távlati lakásgazdálkodását. 

A képviselőtestület új rendelete jogalapot kíván teremteni ahhoz, hogy életjáradéki szerződés jöhessen létre az Önkormányzat és az ezt igénybe venni szándékozó lakosok között. Néhány főbb garanciális szabályok, a teljesség igénye nélkül: A kérelem benyújtása nem jelent automatikus szerződéskötést, vizsgálni szükséges többek között a meghatározott jogosultsági feltételeket. Az ingatlant érintően vizsgálni szükséges annak műszaki állapotát. A köteles részre jogosult örökösök írásban kötelesek lemondani köteles részükről. Az életjáradék összege a rendeletben rögzített számítás alapján kerül egzakt meghatározásra a szerződésben. Az ingatlan tulajdonjoga a szerződés megkötésével átszáll az Önkormányzatra, a kérelmezőt ezzel egyidejűleg holtig tartó használati és életjáradéki jog illeti meg.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Witzing Tüzépker fantasztikus árakkal vár!

Nagy tavaszi térkővásár egész márciusban a Witzing Tüzépkerben!

Ismerős márkák, varázslatos kínálat, mesebeli árak: Kedvező árú térkövek már 3490.-Ft -tól!

Viastein, Leier, Semmelrock, Beton+, SW, Molnárbeton és Barabás téglakő márkákból válogathatsz, most hihetetlen árakon!

Megtalálsz minket Dunaharasztin, Dabason, Érden, Budapesten, Gyálon és Adonyban!

További információ: wtuzep.hu

Minőség, megbízhatóság, Witzing

https://wtuzep.hu/

 

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink