Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: R3HAB/A Touch Of Class - All Around The World
Naptár ikon
2020. március 30. hétfő Auguszta napja van.
Égetés helyett
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Égetés helyett
Elválasztó

Változik a zöldhulladékszállítás rendje.

A szigetszentmiklósi képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén határozott a péntekenkénti égetés megszüntetéséről. Nagy János polgármester elmondta, hogy április 1-től tilos az avar és kerti hulladék égetése városszerte. A döntés a környezetünk megóvása okán született. Az új szabályzat szerint a zöld hulladékot biológiailag lebomló zsákban lehet kihelyezni az ingatlan elé. Az ágakat és gallyakat 1 m-es darabokba kötegelve lehet kitenni korlátlan mennyiségben. Az induláshoz az önkormányzat minden háztartás részére 2 db zsákot biztosít ingyen. A továbbiakban 180,-Ft/db áron lehet hozzájutni az Aries Nonprofit Kft-nél, illetve a partnerüzletekben - tette hozzá a polgármester.

Továbbra is lesznek zöldhulladékgyűjtő akciók, amelyeket szezonálisan ősszel és tavasszal tartott az Aries Kft. Nagy János kiemelte, hogy a változtatással már az akció során is ügyelni kell arra, hogy lebomló zsákban helyezzék ki a hulladékot a helyiek.

A döntés kapcsán Dr. Vántsa Botond Fideszes képviselő megjegyezte, hogy a korábbi városvezetés részéről is felvetődött korábban a pénteki égetés megszüntetésének gondolata. A képviselő-testületi ülésen a frakció két módosítást is tett a napirenddel kapcsolatban. Egyrészt, hogy a zsákokat az első két évben ingyen kapják az ingatlantulajdonosok, valamint, hogy a változtatás ne áprilistól legyen érvényben - mondta Vántsa Botond.

 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink