Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. november 26. kedd Virág napja van.
Dunaharasztin készül a legjobb bejgli
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Dunaharasztin készül a legjobb bejgli
Elválasztó

Diósban verhetetlenek. 

Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit, a megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagű zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt - közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete népszerű szakmai versenyei, az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek után azzal a hagyományteremtő céllal szervezték meg a megmérettetést, hogy felhívják a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében - olvasható a közleményben. Mint írják, a versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék. A neves szakmai zsűri tagjai voltak többek között Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Kovács Sándor cukrászmester, a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje és Nagy Péter cukrászmester, a Szamos Marcipán cukrászséfje.

A hagyományos diós kategóriában aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda cukrásza lett. Hagyományos mákos kategóriában, az Év Mákos Bejglije díjat Pass Szilvia, a székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mestere érdemelte ki. Ínyenc kategóriában az Év Ínyenc Bejglije díjat Urbán Ildikónak, a szarvasi Ildikó Cukrászda cukrászának, az Angyali bejgli készítőjének ítélték oda. Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.     Az Év Ínyenc Bejglije, az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, a töltelékénél a zöld dióhoz nyúlt a készítője. A gyümölcs jelentős C-vitamin- és vastartalommal bír, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is - áll az összegzésben.

Fotó: Magyar Konyha

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Térjen be a PR-TELECOM Szigethalmi irodájába!

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

"Közelebb a világhoz, közelebb egymáshoz!"

Elhivatottság, rugalmasság! 

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink