Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 26. péntek Ervin napja van.
Döntöttek a sporttámogatási keretről
Elválasztó
Hírek » Százhalombatta » Döntöttek a sporttámogatási keretről
Elválasztó

Hatvanöt millió forinttal támogatják az egyesületeket.

A rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület a Sport Támogatási Keret pályázatairól, április 13-án. Zárt ülésen tárgyalták a Dunamenti Erőmű Zrt.-vel kapcsolatos elővásárlási jog gyakorlásáról szóló napirendi pontot. Több aktuális témát érintettek a képviselők a napirend előtti hozzászólásokban.
Napirend előtt
Pap Miklós képviselő felhívta a figyelmet a május 10-ig beadható „Az év praxisa a Kárpát-medencében” című pályázatra. Javasolta, hogy Önkormányzat a saját internetes felületén vagy a Hírtükörben hirdesse meg ezt a lehetőséget, ahol a betegek a háziorvosukkal kapcsolatos visszajelzéseiket is megírhatnák.
A képviselők hozzászólásukban egyetértésüket fejezték ki a városban történő fakivágással kapcsolatban. Mindannyian egyetértettek Kovács Lajos képviselővel, aki elmondta, hogy azért szükséges a nyárfák kivágása, mert egészségkárosító, tűzveszélyes a szálló pihe termés, amely közvetve allergiát okoz és beteríti a várost. Emlékeztetett, hogy korábban majdnem leégett a Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium, mert meggyulladt az összegyűlt szösz. Hozzátette, hogy a városlakók is megértik problémát, a belesetek megelőzése érdekében történik a fák kivágása.  A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy először a városközpontban és közintézmények körül vágják ki a nyárfákat, majd tervszerűen folytatják a munkát.
Szalai Attila képviselő elmondta, hogy száz fából talán kettőt lehetett megmenteni. A Szeptember 11. parkban társasházi közgyűlésen határoztak arról, hogy kérik a nyárfa kivágását.
 Szabó Zoltán képviselő hangsúlyozta, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola udvarán 22 nagy nyárfát vágtak ki a környéken élők egyetértésével, mert sok problémát okozott a fa termése.
Kovács Lajos képviselő a televízióban már többször nyilatkozott arról, hogy a kivágott fák helyére őshonos fákat ültetnek majd ősszel.
Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy Csoma Béla a Zöldfelület-fenntartó és Fejlesztő Kft vezetője a Műszaki Iroda közreműködésével nyilatkozott a televízióban, ahol ugyanezeket az érveket hangsúlyozta a szakember. A Műszaki Iroda fényképpel illusztrált kommünikét tett közzé a Hírtükör online oldalán. A testület mindent elkövet annak érdekében, hogy a lakosság megfelelő tájékoztatást kapjon a fakivágásokkal kapcsolatban.
 Török Sándor és Pap Miklós képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy vannak, akik kerékpárral, illetve motorral rongálják a Szent István tér burkolatát, amelynek emiatt javítsa szükséges. Javasolták a főtér környéki kitaposott ösvény lekövezését is.
Napirendi pontok
A képviselő-testület zárt ülésen megtárgyalta és döntött a Dunamenti Erőmű Zrt-vel kapcsolatban elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozat megadásáról.
 Döntöttek a Sport és a Kulturális Támogatási Keretre beérkezett pályázatokról is.
Mint ismeretes a márciusi képviselő-testületi ülésen nagy vita előzte meg a Sport Támogatási Keretre beérkezett pályázatok elbírálását, és további egyeztetéseket tartottak szükségesnek.
Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság újra mérlegelése alapján döntött a 65 M Ft pályázati pénz odaítéléséről, a támogatásban részesülő pályázókról és a támogatási összegekről.
 A képviselő-testület felkérte Vezér Mihály polgármestert, hogy tegyen javaslatot a Dunamenti Erőmű felé, a céggel megkötött együttműködési megállapodásban rögzített, legfeljebb 10 M Ft-os keret felosztására, amely a százhalombattai amatőr sport támogatására fordítható. Ehhez a testület ajánlást fogalmazott meg a Sport Bizottság javaslata alapján.(forrás:battanet.hu)
 
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink