Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2022. december 08. csütörtök Mária napja van.
Budapest-Belgrád lakossági fórum
Elválasztó
Hírek » Dunavarsány » Budapest-Belgrád lakossági fórum
Elválasztó

A Budapest-Belgrád vasút témájában tartottak lakossági fórumot Dunavarsányban, ahol a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. részéről Vizi Zsolt, a projekt műszaki vezetője, a MÁV képviseletében pedig Szőnyi Zoltán, az ingatlanügyekért felelős referens válaszolt a kérdésekre, és a Kínai-Magyar Vasút Konzorcium vezérigazgatója, Szeneczey Balázs is bemutatkozott.

Vizi Zsolt kezdte a vasútfejlesztés bemutatását, beszélt a 150-es vonal múltjáról és jelenéről. Elmondta, hogy 80 éve volt utoljára nagyobb felújítás errefelé, így mára a teljes vonalhálózat átépítése szükségessé vált. 2023 márciusában kezdődik a Dunavarsányt érintő tényleges munkavégzés, a projekt befejezése pedig 2025. június 30-ra van kitűzve. Megnyugtató hír a helyiek számára, hogy a Halász Lajosné utcai átjáró átépítése alatt is zavartalanul lehet közlekedni, ideiglenes átjáró nyílik a munkavégzés idejére. Gergőné Varga Tünde, Dunavarsány polgármestere elégedetten értékelt a rendezvény után.
A vasútvonal mentén aktív, illetve passzív zajvédelem kerül beépítésre. Az átjáróknál az aktív zajvédelem nem alkalmazható, hiszen a gépjárművek vezetőinek rá kell tudniuk látni a vasúti sínre. Itt passzív zajvédelem kerülhet beépítésre, azaz homlokzati és ablakvédelem, korszerűsítés az érintett ingatlanok esetében. Jó hír még, hogy 10+50 új P+R parkolóhelyet is létesítenek.
 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Ügyeleti díj nélkül, reggel 8-tól este 8–ig, vasárnap reggel 9-től este 7-ig tart nyitva!

Tököl, Hermina út 1-3. A Tesco főbejáratánál!

Natura Gyógyszertár - A Jövő Patikája!

https://www.facebook.com/naturagyogyszertar

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink