Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 27. szombat Zita napja van.
Bővülhet a postai szolgáltatás
Elválasztó
Hírek » Százhalombatta » Bővülhet a postai szolgáltatás
Elválasztó

Fontos döntések a testületi ülésen.

Ismét tárgyalást kezdeményez a Magyar Postával Vezér Mihály a Százhalombatta polgármestere és Sinka László alpolgármester, annak érdekében, hogy postai szolgáltatás induljon Óvárosban. Sinka László a legutóbbi testületi ülésen kiemelte: elfogadhatatlan, hogy ne legyen ellátás a nagy létszámú településrészen. Hozzátette: főként azoknak az időseknek a helyzete tarthatatlan, akik csak tömegközlekedéssel juthatnak el a központi postahivatalba. Hangsúlyozta: kötelező állami feladatról van szó, amelynek ellátásához néhány éve, a főposta költözésekor 100 millió forintot volt kénytelen biztosítani a battai önkormányzat. Változatlan áron biztosítja idén is az intézményesített személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatásokat a százhalombattai önkormányzat. Török Sándor a szociális bizottság elnöke hangsúlyozta: országosan szinte egyedülálló, hogy nem emelkednek a szociális gondoskodás díjai, nincs belépődíj az Idősek Gondozóházába, és ingyenes a bölcsődei ellátás. Ezekből a kiadásokból tevődik össze a költségvetésben az önként vállalt feladatok 62 százaléka, amely több százmillió forintot jelent. Vezér Mihály polgármester kiemelte: több területen hosszú ideje térítésmentesen nyújt szolgáltatásokat a város, amelyek jelentős kiadási tételek az önkormányzati büdzsében. Nagysebességű wifihálózat épülhet ki Százhalombatta főterén és a szakrendelő előtti téren. Szabó Attila képviselő javasolta, hogy a hálózat létrehozásához az önkormányzat induljon az erre célra kiírt uniós pályázaton. Klimsa Artúr képviselő felhívta a figyelmet, hogy mielőbb el kell távolítani az óvárosi Dunaparton megrongálódott veszélyes fákat. Szerinte nem kellene megvárni, hogy lezáruljanak erről a tárgyalások a terület állami kezelőjével. Nagy Balázs szakbizottsági elnök pozitívan értékelte a battai önkormányzati cégek tevékenységét, a testület elfogadta a Szákom, a Korshak és a Sporthalom Kft. beszámolóját és üzleti tervét. Szabó Zoltán jelentős előre lépésként értékelte, hogy projektorokat és laptopokat vásárolt az általános iskoláknak az állami fenntartó, valamint megújultak az informatikatermek, és ingyenes továbbképzéseket szerveznek a pedagógusoknak. A százhalombattai Kőrösi iskolában belső tanfolyam is indult. Pap Miklós képviselő kiemelte, hogy az április 8-i országgyűlési választás tétje, hogy bevándorló ország lesz-e Magyarország.
 
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink