Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 07. kedd Gizella napja van.
Bóna: Vona kérjen bocsánatot!
Elválasztó
Hírek » Belföld » Bóna: Vona kérjen bocsánatot!
Elválasztó

Bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól Vona Gábornak - véli a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. 

Bóna Zoltán sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ha ő nem teszi, legalább a helyi Jobbikos politikusoknak, a párt választókerületi vezetőinek kellene elnézést kérniük pártelnökük szavai miatt. Mint mondta: az időskorú emberek tisztelete és megbecsülése pártállástól és közéleti szerepvállalástól független alapvető erkölcsi kötelesség, a politikusoknak pedig kiemelt felelősségük van abban, hogy a társadalom fontos részét képző 3 millió nyugdíjas érdekét szolgálják, és ne beszéljenek róluk méltatlan hangnemben. Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor, miniszterelnök július végi tusnádfürdői beszéde után írt arról a Facebookon, hogy a kormánypárt manipulálja nyugdíjas támogatóit, érzelmeikre alapozva játszik velük. A posztjában úgy fogalmazott, hogy a nyugdíjasok egy jelentős részének szájából szennyvíz folyik, gyűlölet lobog a szemükben, és magukból kivetkőzve ugranak egymásnak. Ezek miatt a szavak miatt már több fideszes politikus is bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort, aki közölte, hogy nincs miért elnézést kérnie, mert a kormánypárt csak a bejegyzésből a dunaújvárosi utcai fóruma megzavaróiról írt mondatát ragadta ki. Bóna Zoltán szerint ugyan elvárható lenne, hogy aki ilyen szavakkal illeti a nyugdíjasokat, végleg vonuljon vissza a közéleti szerepléstől, de ha már Vona Gábor nem kér bocsánatot, párttársaitól ez elvárható lenne.
Bóna Zoltán rádiónkhoz eljuttatott sajtónyilatkozatát az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:
"Az időskorú emberek tisztelete és megbecsülése alapvető erkölcsi kötelesség, amely teljes mértékben független attól, hogy valaki folytat-e közéleti tevékenységet vagy sem, ahogy attól is, hogy éppen melyik politikai oldalhoz tartozik. Kétségtelen ugyanakkor, hogy a politikai szereplést vállalókat fokozott felelősség terheli a tekintetben, hogy tetteikkel mindenkor a társadalmunk igen fontos részét képző nyugdíjasok érdekét szolgálják, továbbá, hogy megnyilatkozásaikban véletlenül sem engedjenek meg velük szemben vagy róluk méltatlan hangnemet. 
Sajnálatos módon a közelmúltban a magyar közvéleménynek azzal kellet szembesülnie, hogy egy parlamenti párt első embere olyan lealacsonyító módon nyilatkozott idős honfitársainkról, hogy az méltán okozott megbotránkozást minden jóérzésű emberben. Legtöbbünk azóta is értetlenül áll Vona Gábor pártelnök szavai előtt, hiszen nem tudjuk, hogy mi vezethette oda, hogy az évtizedes kemény munka és az élet különböző viszontagságai után megérdemelt pihenésüket élvezni próbáló emberek méltóságát ilyen módon megsértse. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy nincs az a politikai taktika vagy célkitűzés, amely legitimálni tudná Vona Gábor ezen megnyilvánulásait. 
Egy ilyen közfelháborodást okozó esemény után okkal merül fel mindannyiunkban a kérdés, hogy adott helyzetben egy politikusnak mit kellene tennie. Álláspontom szerint, egy ilyen stílusú nyilatkozat után elvárható lenne még az is, hogy az érintett személy végleg visszavonuljon a közszerepléstől. Természetesen nincsenek illúzióim, hiszen, ha Vona Gáborban meglenne az ehhez szükséges alázat, akkor nem tanúsított volna ilyen elfogadhatatlan magatartást közel 3 millió magyar állampolgárral szemben. 
A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség képviselőivel, valamint számos egyéb szervezettel és magánszeméllyel egyetértésben úgy gondoljuk, hogy a legkevesebb az lenne, ha Vona Gábor kiállna az általa megsértett emberek és szeretteik elé és őszintén bocsánatot kérne. Sajnálatos módon az elmúlt hetek azt igazolták, hogy ez a politikai és morális minimum sem várható el Vona Gábortól. Ez értékelhető akként, hogy Vona Gábor fenntartja az általa leírtakat, de úgyis, hogy Vona Gábor csak akkor mer a nyilvánosság elé állni, amikor egy társadalmi csoport önbecsülésébe ok nélkül akar gázolni, de amikor a hiba beismerésének és az őszinte bocsánatkérésnek van helye, akkor némán hallgat. Kétségtelen, hogy egyik eshetőség sem fest pozitív fényt Vona Gábor valós személyiségére, azonban ez a kisebbik probléma. Vona Gábor személyiségénél sokkal fontosabb az, hogy többmillió olyan ember kénytelen ma úgy élni életét Magyarországon, hogy becsülete ország-világ előtt mélységesen meg lett sértve a magyar közélet egy meghatározó személyisége által. Nem lenne méltó, ha hagynánk, hogy társadalmunk idősei, köztük szüleink, nagyszüleink egy ilyen szintű becsületsértés után ne kapjanak valakitől legalább szóbeli elégtételt. 
Egy politikai párthoz való tartozás nemcsak érdek-, vagy jobb esetben értékközösséget jelent, hanem közös felelősségvállalást is. Éppen ezért helyénvalónak tartom, ha a Jobbik helyi és választókerületi vezetői – akik eddig főként a pártvezérük által elért támogatottságot élvezték – most vállalnák a felelősséget Vona Gábor szavaiért, és kellő módon megbánást mutatnának pártjuk vezetőjének gyalázatos viselkedése miatt. E lépést a tisztességen túl az is indokolja, hogy biztosítsák idős honfitársaikat és a közvéleményt, hogy e tekintetben nem osztják a párt vezetőjének álláspontját. Bízom benne, hogy minél több vezető esetében fog a tisztelet és a becsület felülemelkedni a pártfegyelmen, illetve a megtorolástól való félelmen. "

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink