Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 26. péntek Ervin napja van.
Az első arany!
Elválasztó
Hírek » Sport » Az első arany!
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei.

Hosszú Katinka megvédte címét a női 200 méteres vegyesúszásban a budapesti világbajnokságon hétfőn a Duna Arénában.  A háromszoros olimpiai bajnok magyar versenyző a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol 2:07.00 perccel győzött. Ez a magyar csapat első aranyérme a vb-n, egyben a második medál a férfi 4x100-as gyorsváltó vasárnapi harmadik helye után. Hosszú Katinka a hatodik világbajnoki címét szerezte meg, 200 méter vegyesen sorozatban a harmadikat.
Riói olimpiai bajnoki címeinél is többet jelent Hosszú Katinkának a Duna Arénában aratott tegnap esti világbajnoki győzelme 200 méteres vegyesúszásban. A verseny utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: teljesen más érzés volt Budapesten úszni, mint Rióban. Ott ugyan az álmaiért, az olimpiai bajnoki címért úszott, de itthon érezte, hogy mennyien szurkolnak a magyaroknak, így nem csak magáért úszott, ezért is jelent neki többet ez az érem, mint a riói. Hosszú Katinka megjegyezte, hogy nehéz volt az első pár úszása hazai közönség előtt, de most felszabadult és élvezni tudja a versenyzést. A mai 200 méter gyorsról pedig azt mondta: nagyon várja, és kirándulás lesz számára.
Kozma Dominik bejutott a 200 méter gyors döntőjébe hétfőn a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 26 éves magyar versenyző délelőtt 200 méteren a harmadik lett, ami összesítésben a nyolcadik helyre volt jó. Délután, a szám első elődöntőjében szintén harmadikként csapott célba és összesítésben a hetedik helyen került be a mai fináléba.
Elsőként némi meglepetésre az orosz válogatott jutott be az elődöntőbe a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután hétfőn délután fordulatos meccsen egy góllal, 9-8-ra legyőzte az olasz csapatot. Az oroszok a címvédő Egyesült Államok csapatával találkoznak majd szerdán a fináléba jutásért. Az amerikaiak ugyanis tegnap délután 7-5-re legyőzték az ausztrál válogatottat. 
Hollandia és Kína játszik majd szerdán 12 órától a 9. helyért a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután hétfőn mindkét együttes magabiztos győzelmet aratott. Előbb Hollandia könnyedén igazolta a papírformát Új-Zélanddal szemben, majd Kína verte nyolc góllal a franciákat. A két vesztes szerdán 10.30 órától a 11. helyért mérkőzik meg. A magyar válogatott nem jutott tovább, miután a tagnapi negyeddöntőben 6-4-re kikapott a kanadai együttestől.
Ezüstérmet nyert a magyar férfi kardválogatott a lipcsei vívó-világbajnokságon. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat a fináléban a dél-koreaiaktól kapott ki. A kardválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte azután, hogy Szatmári pénteken győzött a férfi kardozók egyéni versenyében, majd szombaton a párbajtőröző Rédli András harmadik lett.
Bronzérmet nyert a Kovács Sarolta, Kasza Róbert páros vegyes váltóban a minszki öttusa Európa-bajnokság hétfői zárónapján. A magyar küldöttség egy első, három második és egy harmadik helyezéssel másodikként végzett a minszki öttusa Európa-bajnokság éremtáblázatán. Győzött a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású férficsapat, ezüstöt nyert egyéniben Kasza és Kovács Sarolta, illetve utóbbi Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával együtt a nők hagyományos versenyében, míg bronzzal zárt a Kasza, Kovács páros vegyes váltóban.
kép: MTI

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink