Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: - Lakihegy FM107
Naptár ikon
2020. január 18. szombat Piroska napja van.
Anna-napi búcsú
Elválasztó
Hírek » Taksony » Anna-napi búcsú
Elválasztó

Közösségi esttel kezdődött a Szent Anna-napi búcsú. 

A többnapos taksonyi program péntek este megemlékezéssel kezdődött, mely során a malenkij robotra elhurcoltakra, a kitelepítettekre és a kommunizmus áldozataira emlékeztek. A nagyközség a rendszerváltozás követően állított emlékművet a tiszteletükre. Kreisz László polgármester megjegyezte, hogy Taksony német ajkú település. A II. világháború után több mint 270 családot telepítettek ki. Miután a lehetőségek változtak, a családok mindig a búcsúra térek haza, amiért a mai napig jelentős esemény a templom védőszentjéhez, Szent Anna napjához kötődő Búcsú. 
A hétvégi programok jelképes mozzanata volt az új templomajtó megszentelése. A Szent Anna Katolikus Egyházközség számos újítást tett lehetővé a templom környezetében az elmúlt években - emlékezett vissza Láng András, kanonok-plébános. Hozzátéve azt is, hogy a templomajtó cseréje is már indokolt volt, a régi nagymértékben elhasználódott már. Az elkészítését egy taksonyi mesterember vállalta. 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink