Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Ava Max - Every Time I Cry
Naptár ikon
2023. szeptember 23. szombat Tekla napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Itt élünk - Ismétlés Lakihegy Rádió
A víz szépsége 2023. május 24.
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2023-05-24

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha bennünket hallgatnak a szárazföldön – rögtön kiderül, hogy miért fogalmaztam így. 2023. május 24-én, szerdán 20 és az ismétléskor, szombaton 14 órától a térség fontos és érdekes ügyeiről szóló beszélgetős műsorunk, a Sziget Szelet Xv. évfolyamának 21. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. A Kis-Duna mentén sokan hallhatták a folyó egyik végét lezáró Kvassay-zsilip nevét – idézzük először azt, hogy ki a névadó. Kvassay Jenő 1850-ben született Budán. A pesti műegyetemen folytatott gépészmérnöki, majd a Magyaróvári Magyar Királyi Gazdasági Akadémián mezőgazdasági és vízmérnöki, ezután Párizsban mérnöki tanulmányokat. A vízügyi szolgálat működését Franciaországban és Németországban ismerte meg a gyakorlatban. Hazatérve 1878-ban megbízást kapott az általa javasolt mezőgazdasági–vízügyi szolgálat megszervezésére. 1891-ben a vízügyi igazgatás egységes irányításának szerveként létrehozott Országos Vízépítési Igazgatóság vezetője lett, innen vonult nyugállományba 1918-ban. A szervezet működési köre kiterjedt a belvízrendezésre és -lecsapolásra, az öntözésre, a mederrendezésre és a vízmosás-megkötésre, a halászati ügyek felügyeletére. Kvassay nevéhez fűződik a vízjogi törvény megalkotása, kezdeményezte a balatoni kikötők és a csepeli szabadkikötő megépítését és szorgalmazta a dunai vízi közlekedés fejlesztését. 1919. június 6-án hunyt el Budapesten. Négy évtizeden át a magyar vízügy legfőbb irányítójaként működve új korszakot hozott a magyar vízépítés történetében, méltán őrzi nevét a kis és nagy Dunát összekötő Kvassay-zsilip. Mindebből már sejthető, hogy képletesen vízre, pontosabban csónakba szállunk a mai műsorban. Miért csak a szárazon hallgassanak bennünket? Mert nincs bántóbb, mint amikor a vízi világ nyugalmát, a gazdag élővilág ezernyi hangját durván szétvágja egy slágernek mondott üvöltő zeneszám vagy egy vihogó műsorvezető. A természetben figyeljünk a természetre és igyekezzünk nem megzavarni megszokott rendjét. A kajak szerelmese vagyok – alig van szebb, mint csendben evezni egy olyan csodálatos szépségű világban, mint a Kis-Duna. Megkezdődött a vízi idény, már kinyitott a Szigetszentmiklósi Kajak-Kenu Egyesület csónakháza, ahol ki-ki kedvére válogathat a kajakok és kenuk között. A télen történtekről és a nyári tervekről beszélgetünk Vígh Gézával, az egyesület vezetőjével – jöjjenek velünk, képletesen üljünk együtt a csónakba, de csöndben, ne verjük fel a szárcsákat, kacsákat, hattyúkat!   

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Az Oázis Wellness Park és Panzió Budapest határában, Szigetszentmiklóson, a városi sportcsarnok mellett, 15.000 m2-en várja a kikapcsolódni, sportolni vágyó vendégeket, csapatépítést , továbbképzést tervező cégeket, nyári és évközi edzőtáborozást tervező egyesületeket.

A kiváló adottságokkal rendelkező, funkcionálisan megosztott létesítményben mindezeken felül hihetetlen hangulat kovácsolja össze a vendégeket például egy játékos csapatversenyen, vagy akár egy grillezéssel, bográcsozással eltöltött estén. A sportolás és edzések mellett számtalan lehetőséget nyújtunk a szabadidő tartalmas eltöltésére. 

Honlap: https://oaziswellness.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/oaziswellness

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink