Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 23. csütörtök Dezső napja van.
A múlt a jelenben (3) (április 10.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2024-04-10

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha felírják a naptárba a teendők közé: „Látogatás a Csepel Autó Gyártmánymúzeumban”. 2024. április 10-én, szerdán este, az ismétléskor, szombaton 14 órától és a Lakihegy Rádió hangos archívuma segítségével bármikor a Csepel-sziget különlegességeiről a Sziget Szelet XVI. évfolyamának 15. számát hallgathatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Már az előző két rész bevezetőjében is elhangzott: a magyar nagyságrendek szerinti gyáróriás fénykorában több, mint tízezer embert foglalkoztatott. Közöttük több tucat olyat is, akiknek létezését nem verték nagydobra, pedig - ha pártutasításra is - fontos volt a törődés velük és ezt nem mindenhol vállalták el. Ez a börtönből szabadultak utógondozása volt: munkát és munkásszállást kaptak a szabadultak. Valahol nekik is dolgozni kellett, ha nem akarták folytatni a bűnöző életmódot és az éjszaka közeledtével valahol számukra is kellett nyugvóhely. A Csepel Autóban létrehoztak egy külön ilyen részleget, ahová az úgynevezett hivatásos pártfogók irányították őket hajlandóság esetén. Fiatal riporterként én is többször kint jártam a nyolcvanas évek elején a gyárban, mindig sikerült valamilyen megható vagy riasztó történetet összeszednem - annak idején nem volt könnyű kívülről behatolni ebbe a világba, mert a bűnözésről és az akkor már egyre gyorsabban terjedő kábítószerezésről az volt a hivatalos álláspont, hogy a szocializmus térnyerésével önmaguktól elhalnak, a szocialista ember nem követ el bűncselekményt, pláne nem kábítószerezik. Ezen ma már mosolygunk, de például a kábítószer fogyasztása a hetvenes évek elejétől azért terjedt el nálunk nagyon gyorsan, mert az előbbiekben leírtak szerint nem volt szabad komolyan venni. Messzire kanyarodtunk néhány pillanat alatt az eredeti témánktól, kérem, nézzék el nekem, ha nem csak az egykori gyáróriás, hanem a magam múltjáról is ejtettem néhány szót. Az egykori Csepel Autógyár ma is hatással van a mindennapokra: például felújított irodaházában működik jelenleg a járási rendőrkapitányság, a kormányablak, a járásbíróság. A valamikori gyári óvoda ma a Nemzedékek Háza. A József Attila lakótelep sok volt Csepel Autósnak biztosít otthont. Az ÁTI Sziget Ipari Parkban ma is sok a térségi munkavállaló – ha nem is annyi, mint egykor. Érdemes – és érdekes – az ismerkedés folytatása a múlttal, bőven maradt még Békés Györgygyel, azaz Gyuri bácsival felelevenítendő történet! 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

A Csepel-sziget élményszigete, a termálvíz és a Kevei Gyógyvíz egész éves ölelésében:

Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

 

Gyógyászat

Wellness

Szaunakultúra

Strand

Szállás

 

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta gyógyító és termális élményeket, Vendégei számára.

Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító-, és wellness élményeket. Az utó-, és előszezonban fedett részeink üzemelnek - Fedett Fürdő, Vitál Központ, Masszázsvilág, III. számú kültéri gyógyvizes medence, I-es kültéri termálvizes élménymedence (péntek és szombat esténként vízi mozival)  - , főszezonban kiegészül a szabadtéri stranddal és a kapcsolódó egységekkel. Szálláshelyeink - Thermal Camping és Faházas Villapark - egész éves nyitva tartással és fürdőnk szolgáltatásaival várják a hozzánk látogatókat.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/aqualand.rackeve

https://www.facebook.com/thermalcampingaqualand

www.aqua-land.hu

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink