Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: - Lakihegy FM107
Naptár ikon
2020. március 29. vasárnap Gedeon napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Lakihegy Rádió Vissza a Valósághoz
Mozaik (február 23.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2014-02-24

Bár már 25 éve volt egy rendszerváltoztatás, még csak 13. éve emlékezünk hivatalosan is arra, hogy 1947. február 25-én Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt 1945-ben megválasztott főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták. A mentelmi jogától megfosztott képviselő 8 évet töltött börtönökben és munkatáborban. Szabadulását követően 1956-ban tagja volt Nagy Imre kormányának. 1959-ben, 51 évesen halt meg. Letartóztatása annak a tudatos folyamatnak volt a része, amely során a kommunista párt az ellenszegülők kiiktatásán keresztül a totális diktatúra kiépítése felé haladt. Egy ember halála tragédia, egymillióé statisztika. Ezt a mélységes emberszeretetről tanúskodó mondatot Sztálin fogalmazta meg. A kommunista diktatúrák halálos áldozatait világviszonylatban egyes kutatók 140 millióra, mások több, mint 200 millióra becsülik, ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban vagy kivégzés által. Még többre tehető azok száma, akiket a diktatúra hétköznapi valósága évtizedeken át testileg és lelkileg megnyomorított. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak, kínoztak, börtönbe zártak, internáltak, kitelepítettek és az is, aki családtagjuk volt. Gyerekeik osztályidegennek minősültek, a magam példáján tanúsíthatom, hogy a bejegyzés végigkísérte 1990-ig az életüket. Még középiskolába sem vehették fel őket, semmilyen vezető beosztást nem viselhettek, az élet minden területén hátrányos helyzetben voltak. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata nyomán február 25-én tartjuk meg a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját - előbb-utóbb eljön az idő, amikor egységesen mindenki fejet hajt majd és senki, semmit nem felejt ki a diktatúra bűnlajstromából. Ennyit bevezetésként, következik a tartalomjegyzék.  A mögöttünk hagyott héten a képviselőtestület szakbizottságai egyelőre lezárták a szigetszentmiklósi városi költségvetés tervezetének alakítását, beszámolunk a határozatokról. Ünnepélyesen rákerültek a szükséges aláírások az Ádám Jenő oktatási és sportközpont építése második ütemének kivitelezési szerződésére - közreadunk néhány reményteli köszöntő mondatot. Az Arieshez látogatunk ezután: a szigetszentmiklósi városüzemeltető cég vezetői néhány közérdekű tényt és adatot mondanak el azért, hogy minél kevesebben dőljenek be a pletykáknak. A Batthyány Kázmér Gimnázium szerdai rendezvényéről adunk hírt ezután: megtudhatják, mi minden készülhet a kidobásra ítélt farmerekből. Más programokra is felhívjuk a figyelmet és nem marad el a hét híreiből készült válogatás sem. 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink