Édes a mai téma, bár belevegyül – szerencsére csak képzeletben – némi kesernyés mellékíz is, mert baj van vele. Nem csak a környékünkön, hanem Magyarországon, sőt. a Föld más tájain is. Ez a méz. Egészséges, tápláló, finom, és még ilyenkor, a Nagybőjt táján is fogyasztható. A méhek egyre több akadállyal találkoznak a begyűjtés során, az emberek pedig igyekeznek segíteni az időjárás szeszélyessége okozta károkat a saját módszereivel, az egyre több vegyi anyaggal. Szerencsére mindez csak az adott esztendőben okoz károkat, a következőben a természet igyekszik helyrehozni a károkat. Vagy sikerül, vagy megint nagyon kevés lesz a méz. Dunavarsány a mai helyszín, ott is az Aranynektár Kft. telephelye, ahol derűlátó módon új csarnokot építenek, amelyet majd főként raktározásra szeretnének használni, Legyen igazuk, legyen méz! Vendégünk Városi István, a cég ügyvezetője. Jöjjenek velem, kóstoljunk bele ezúttal még nem a mézbe, hanem a mézkészítés rejtelmeibe! Ne aggódjanak, nem a maptárba megyünk, biztosan megússzuk az amúgy egészséges méhcsípés nélkül!
A Gastland M0 Étterem, Hotel, és Konferenciaközpont Budapest közelében az M0-ás autóút 19. kilométernél a Csepel, Szigetszentmiklós lehajtónál található. A hotel 40 légkondicionált, tv-vel, telefonnal, minibárral felszerelt szobával rendelkezik. A szállodához tartozó Frézia a’la carte étteremben és az önkiszolgáló „All you can eat” étteremben magyaros és nemzetközi ételekből választhatnak.
A szálláson és a vendéglátáson kívül különböző méretű rendezvénytermekkel rendelkezünk, ahol 10-200 főig biztosítunk helyet céges rendezvényeknek, konferenciáknak, családi eseményeknek, esküvőknek.